EğlenceTeknoloji

Netflix’in reklamlı abonelik paketi 40 milyon kullanıcıya ulaştı

netflix apple tv

Netflix reklamlı abonelik paketiyle önemli bir başarı yakalamış gibi görünüyor. Şirket tarafından gerçekleştirilen sunuma göre, reklamlı abonelik paketinin dünya genelindeki aylık kullanıcı sayısının 40 milyona ulaştığı belirtildi.

Netflix yılın başlarında reklamlı abonelik paketinin kullanıcı sayısının 23 milyon olduğunu açıklamıştı. 2022’de kullanıma sunulan paketin 5 milyon kullanıcıya ulaşması sadece altı ay sürmüştü. Nisan ayı itibarıyla Netflix’in toplam abone sayısı 270 milyon olarak açıklanmıştı. Şirketten verilen bilgiye göre, reklamlı abonelik paketinin mevcut olduğu bölgelerde yeni kullanıcıların yüzde 40’ından fazlası bu paketi tercih ediyor.

Netflix reklamlı abonelik paketine teknoloji desteği ekliyor

Netflix bu önemli kilometre taşını duyururken “şirket içi reklam teknolojisi platformu” kurmayı planladığını da açıkladı. Şirketin reklamcılıktan sorumlu başkanı my Reinhard yaptığı açıklamada, “Reklam teknolojimizi şirket içine dahil etmemiz, reklam planını Netflix’i bugün yayın teknolojisinde lider yapan aynı mükemmellik düzeyiyle güçlendirmemize olanak tanıyacak” dedi. Bu proje kapsamında ilk olarak Google ile ortaklık kuran Netflix, önümüzdeki dönemde listeye Google, The Trade Desk ve Magnite’ı da ekleyecek.

Netflix bir taraftan da canlı yayın açılımına devam ediyor. Şirket, ABD’de büyük önem taşıyan Noel Günü NFL (ABD Ulusal Amerikan Futbolu Ligi) maçlarının yayın haklarını aldığını da açıkladı. Yakında Jake Paul ve Mike Tyson arasındaki boks maçı ve WWE yayınları da Netflix ekranlarına gelecek. Canlı yayın, reklamlı abonelik ve ortak abonelik paketlerinin gelişi nedeniyle Netflix’in geleneksel TV kanallarına benzediği yorumları da yapılıyor.

Ş

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER