Eğlence

Netflix Recursion romanı üstüne bir bilimkurgu evreni kurmayı planlıyor

Netflix türkiye

Netflix TV dünyasının efsanelerinden Shonda Rhimes ile Maymunlar Cehennemi ve Cloverfield gibi filmlerin yönetmeni Matt Reeves ile yaptığı anlaşmalardan en yüksek faydayı almanın yolununu ikiliyi bir araya getirmekte bulmuşa benziyor. Şirketten yapılan açıklamaya göre, ikili yazar Blake Crouch’ın henüz yayınlanmayan Recursion kitabının üstüne çalışıyor. Netflix Recursion için bir film uyarlaması planlamasının yanı sıra kitabı temel alarak bir bilimkurgu evreni inşa edecek.

Netflix’in kuracağı evrenin hangi yapıda işleyeceği henüz bilinmiyor. Şirketin filmin yanında bir de dizi mi çekeceği yoksa filmi destekleyecek mini dizileri mi tercih edeceği bilinmiyor. Netflix’ten yapılan açıklamaya göre, Recursion’da bilimkurgu, epik bir romantizm ve grift bir polis macerası anlatılacak.

Recursion romanının 2019’un haziran ayında yayınlanması planlanıyor. Yapılan açıklamaya göre, kitabın merkezinde hafızayı değiştiren bir hastalık ve bir nörobilimcinin icadı olacak. Bu icat insanların en yoğun hatıralarını muhafaza edecek ve hatıraların yeniden yaşanmasını sağlayacak. Netflix kitabı şu ifadelerle anlatıyor: “Bu icat bazılarına yaşamlarını en baştan yazma imkanını verecek. Ancak yanlış ellere geçerse bildiğimiz dünyanının sonunu getirebilir.”

Netflix Recursion dışında Shonda Rhimes ile birlikte başka projeler üzerinde de çalışıyor. Ünlü yapımcı ve senaryo yazarı, Netflix için Recursion dışında sekiz özel proje hazırlıyor. Bu projeler arasında 2010’da Pulitzer ödülü kazanan The Warmth of Other Suns kitabının uyarlaması ve eski Reddit CEO’su Ellen Pao’nun anılarını anlattığı kitabın uyarlaması da bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER