Eğlence

Netflix popüler dizisi The Queen’s Gambit’i satranç oyununa dönüştürüyor

netflix queen's gambit

Queen’s Gambit Netflix’in en popüler orijinal yapımları arasında yer alıyor. Başrolünü Anya Taylor-Joy’un üstlendiği dizi 2020’de ekranlara gelmiş ve sadece 7 bölümü olmasına rağmen, kült bir iş olarak kabul edilmişti. Netflix Queen’s Gambit dizisini konusuna uygun olarak bir satranç oyununa dönüştürüyor.

The Queen’s Gambit Chess adıyla çıkacak olan oyun, dizideki karakter ve hikaye unsurlarını satrançın inceliklerini oyunculara anlatmak için kullanacak gibi görünüyor. Netflix’ten yapılan açıklamada şu ifadeler yer alıyor: “Beth Harmon’un dünyasına hoş geldiniz. Ödüllü diziye yazılan bir aşk mektubu olan bu oyunda ders alın, bulmaca çözün, maçlar yapın veya arkadaşlarınıza karşı yarışın. atranç tahtasının ötesinde oyuncular, Bay Shaibel ve Borgov gibi tanıdık yüzlerle tanışabilir, Beth’in evi, Methuen yetimhanesi, Las Vegas turnuvası ve daha fazlası dahil olmak üzere ikonik yerleri ziyaret edebilirsiniz. Bu sürükleyici deneyim yeni başlayanlardan satranç ustalarına kadar her türden hayrana sesleniyor.”

Netflix’in popüler dizilerini oyuna dönüştürmesi sıra dışı bir durum değil. Daha önce de Stranger Things ve Too Hot to Handle gibi dizilerden uyarlanan oyunlar da oyuncularla buluşmuştu.

Netflix Queen’s Gambit dışında başka oyunlar da hazırlıyor

Netflix Queen’s Gambit dışında başka oyunları da yaz aylarında oyuncularla buluşturmaya hazırlanıyor. Bunlar arasında en dikkat çekicileri olarak 12 Temmuz’da Switch, PlayStation ve PC’de de yayınlanacak Oxenfree II: Lost Signals ve 1 Ağustos’ta yayınlanacak Cut the Rope öne çıkıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER