Eğlence

Netflix 100’den fazla yeni profil ikonu sunuyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

netflix profil ikonuNetflix profil ikonu seçeneklerinin sayısında artışa gidiyor. Şirketten yapılan açıklamada, mevcut profil ikonlarının yenileneceği ve kullanıcılara aralarında Stranger Things, Orange is the New Black ve Queer Eye gibi orijinal yapımlardan karakterlerin de bulunduğu çok sayıda yeni seçeneğin sunulacağı belirtildi.

Böylelikle kullanıcıların sevdikleri içeriklere olan hayranlıklarını daha iyi gösterebileceğini vurgulayan şirket, Netflix ve kullanıcıları arasındaki bağlantının da daha özel hâle geleceğini belirtti. Yeni ikonlarla birlikte kullanıcılara sunulan profil ikonu seçeneklerinin sayısı 100’ü geçti.

Güneş gözlüklü bıyıklı adam, süper kahraman ve penguen gibi mevcut ikonlar da farklı renkler ve detaylarla yenilendi. Örneğin, güneş gözlüğünün camları ve çerçeveleri altın rengiyle değiştirilirken, penguenin yana dönük yüzü de doğrudan kullanıcılara bakıyor. Netflix’in mevcut emojilerini kaldırmak yerine yenileyerek olası kullanıcı tepkilerinden kurtulduğu söylenebilir. Bu tarz değişimler önemsiz görünse de, zaman zaman şirketlerin başını fazlasıyla ağrıtabiliyor.

Netflix profil ikonu katalogundaki yenilikleri önümüzdeki haftalarda web sitesinde, mobil uygulamalarında ve TV uygulamasında kullanıcılara sunacak. Bu süreçte Netflix’in TV uygulamasını kullananlar da yenilenmiş bir ana ekranla tanışacak. Kullanıcı profillerini 5 yıl önce duyuran Netflix, uzun bir aradan sonra yeniden farklı profillere sahip olmanın sağladığı kolaylıkları rahatlatıyor. Netflix aboneliği kendisine özgü olan kullanıcılar bile farklı türlerde daha iyi öneriler almak adına farklı profiller oluşturabiliyor.

İLGİLİ HABERLER