Eğlenceİpucu

Netflix Party nedir, nasıl kullanılır; arkadaşlarınızla birlikte film izleyin

netflix party nasıl yapılır
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Koronavirüs salgınına karşı uyguladığımız sosyal mesafe nedeniyle, alıştığımız grup aktivitelerini yapmaktan uzaklaştık ve özler hâle geldik. Bunların arasında arkadaşlarla birlikte film izlemek de bulunuyor. Ancak bu aktiviteyi internet üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. Artık adı Teleparty olan, daha önce ise Netflix Party adıyla çıkış yapan bir Chrome eklentisi, arkadaşlarınızla birlikte film izlemenizi ve aynı anda da sohbet etmenizi mümkün kılıyor. Teleparty veya eski adıyla Netflix Party kullanımı ile uzaktan film veya dizi izleme işini birlikte yapmak mümkün. Netflix Party nedir ve nasıl yapılır sorularının cevapları ile ilgili detayları aktarıyoruz.

Netflix Party eklentisi şu şekilde çalışıyor: Siz ve arkadaşlarınız ayrı ayrı Netflix hesaplarıyla giriş yapıyor. Daha sonra izleyecek bir film veya dizi seçiyorsunuz ve Netflix Party oynatmayı tüm hesaplarda eşzamanlı hâle getiriyor. Böylelikle her bir hesap sahibi aynı anda, aynı şeyi izliyor. Netflix Party’nin yazılı sohbet özelliği de var. YouTube’un canlı yayınlarda sunduğuna benzer şekilde, ekranın kenarında bir sohbet penceresi var. Buradan arkadaşlarınızla gerçek zamanlı sohbet edebilir, filmin ilginç anlarında sanki yan yanaymış gibi yorum yapabilirsiniz.

Netflix Party nedir, nasıl kullanılır, yeni parti oluşturma

Netflix Party şimdilerde Teleparty olarak adlandırılan bir birlikte film veya dizi izleme eklentisidir. Chrome üzerinden kullanılabilen Netflix Party eklentisinin kullanımı işlemlerine başlamak ve sonrasında arkadaşlarla birlikte film izlemek için adımları aktarıyoruz. Netflix Party nasıl yapılır sorusunun cevabını aşağıda veriyoruz, bu adımları uygulayın:

  1. Uzantıyı indirin ve yükleyin.
  2. Netflix’i açın ve bir video oynatmaya başlayın.
  3. Adres çubuğundaki Teleparty uzantısı ikonunun rengi griden kırmızıya dönecektir. Buna tıklayın.
  4. “Create a Netflix Party” başlıklı küçük bir pencere açılacak. Eğer “Only I have control” yazan kutucuğu işaretlerseniz, yayını duraklatma veya devam ettirme gibi işlemleri sadece siz yapacaksınız. Seçmezseniz, isteyen herkes filmi durdurabilecek. “Start the party” düğmesine tıklayın.
  5. Bu sefer içinde bağlantı bulunan başka bir pencere açılacak. Burada yer alan “Copy URL” yazısına tıklayın ve bağlantıyı arkadaşlarınızla paylaşın. Eğer ihtiyaç duyarsanız, Netflix Party uzantısı ikonuna tıklayarak aynı bağlantıyı yeniden bulabilirsiniz.
  6. Netflix Party size otomatik olarak bir ikon verecek. Bu ikona tıklayarak onu değiştirebilirsiniz. Ayrıca rumuzunuzu da değiştirme imkanınız var.

Mevcut Netflix Party kullanımı ile başlatılan oturumuna katılma

Mevcut bir Netflix Party’ye katılmak için aşağıdaki adımları uygulayın:

  1. Size gelen bağlantıya tıklayın.
  2. Netflix Party ikonuna tıklayın.

Netflix Party kullanımı ile uzaktan film veya dizi izleme işini birlikte yapabilirsiniz. Ne var ki, bu eklenti, arkadaşlarınızla internet üzerinden birlikte film izleme imkanı sağlayan tek servis değil. Eğer bir yandan Netflix filmi veya dizisi izlerken bir yandan arkadaşlarınızı görmek ve duymak isterseniz, Scener adlı aracı da kullanabilirsiniz. Metastream ve TwoSeven gibi araçlar da YouTube üzerinden ortaklaşa video izlemeyi sağlıyor. TwoSeven’ı Amazon Prime Video için de kullanabilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER