Eğlence

Netflix Özel planına konumsal ses ve daha fazla cihaza indirme imkanı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Netflix, son gelen zamla birlikte aylık ücreti 130 TL seviyesine çıkan Özel plan için yeni özellikler duyurdu. Şirketin belirttiğine göre, Özel plan kullanan, planını yükseltmeyi seçen veya bu plana ilk kez kaydolan üyeler, hiçbir ek ücret ödemeden konumsal ses ve daha fazla cihaza indirme gibi imkanlardan yararlanabilecekler.

Netflix’in Özel planı şu anda reklamsız izleme imkanını, net 4K HDR video çözünürlüğü desteğiyle birlikte sunuyor. Ayrıca dizileri ve filmleri dört desteklenen cihazda aynı anda izleme ve indirme özelliği ve daha fazlasıyla en yüksek kalitede izleme deneyimi sunuyor. Şimdi Özel plan üyeleri, Netflix konumsal ses ile ister evde televizyonda veya bilgisayarda, ister hareket hâlindeyken telefonda veya tablette, mevcut en yüksek kaliteli ses deneyiminin keyfini çıkaracaklar.

Netflix konumsal ses, hiçbir ek ekipman gerektirmeden, sarmalayıcı bir sinema deneyimini tüm cihazlara getiriyor. Bu özellik artık aralarında Stranger Things, The Witcher, Wednesday ve Bıçaklar Çekildi: Gizemli Bir Serüven’in de bulunduğu 700’den fazla içerikte kullanılabiliyor.

Farkı kendi kulaklarınızla duymak isterseniz, aşağıdaki kısa videoyu izleyin ya da Netflix hesabınıza giriş yaptıktan sonra dizi ve filmlerde konumsal ses simgesini arayın. Konumsal ses içeren tüm içeriklerin listesini görmek için Netflix’teki arama çubuğuna “konumsal ses” yazabilirsiniz.

Ayrıca Netflix; “You”, “Your Place or Mine”, “Luther: Batan Güneş” ve “Tour de France” gibi popüler yeni içeriklere de yayınlandıkları zaman konumsal ses eklenecek.

Özel plan izleme deneyimi açısından önemli olarak nitelendirilen bu ses deneyimi, şu anda sunulmakta olan 4K,HDR, Dolby Atmos ve Ayarlanmış Netflix Modu gibi özelliklerin arasına eklenmiş oluyor.

Netflix daha fazla cihaza indirme imkanı veriyor

Netflix, yaptığı bir araştırmada üyelerinin, özellikle seyahat ederken ve farklı cihazlar arasında geçiş yaparken Netflix dizi ve filmlerini çevrimdışı izleyebilmek için daha fazla cihaza indirme seçeneğine sahip olmak istediğini ortaya koyduğunu söylüyor. Bu yüzden de Özel plan üyelerinin istedikleri zaman, istedikleri yerde Netflix izleyebilmesi için dört yerine altı cihaza indirme özelliğini devreye alıyor. 

İLGİLİ HABERLER