Eğlence

Netflix oyun etkileşimini 2023’te üçe katladı

netflix oyun

Netflix abonelerinin 2023’te oyunlarla olan etkileşiminin üçe katlandığını açıkladı. Şirketin en son finans raporunda konuyla ilgili olarak şu ifadeler yer alıyor: “Oyunların gelirlerimizdeki payı hâlâ küçük ve henüz dizi ve film işlerimiz kadar önemli değil. Yine de bu ilerlemeden memnunuz.”

Şirket bu artışa örnek olarak Grand Theft Auto üçlemesinin 2023’ün aralık ayı itibarıyla platforma eklenmesini gösteriyor. Oyunlar yılın son haftalarında servise eklense de, etkileşimin artmasını sağlamış gibi görünüyor.

Şirket, Grand Theft Auto’nun kurulum ve katılım açısından “bugüne kadarki en başarılı lansmanı” olduğunu söyledi. Ancak üçlemenin platformda yayınlanmasından bu yana kaç kişinin indirdiği belirtilmedi. Şirket, bazı müşterilerin yalnızca Grand Theft Auto oyunlarını oynamak için platforma kaydolduğuna dikkat çekti.

Netflix’in oyun tarafındaki işlerinin 2022’ye göre ciddi anlamda iyileştiği söylenebilir. 2022’ye ait analizler, platformun abonelerinin yüzde 1’den az kısmının oyunları oynadığını göstermişti. Şirket, yavaş başlangıca rağmen platforma oyun eklemeye devam etti. Büyüyen oyun kütüphanesinde Hades, Dead Cells, Braid, Death’s Door ve Katana Zero gibi popüler oyunların yanı sıra bağımsız geliştirici Night School’u satın aldıktan sonra kendi başına geliştirdiği Oxenfree II: Lost Signal gibi oyunlar da yer alıyor. Platform aynı zamanda Money Heist ve The Dragon Prince gibi kendi popüler orijinal programlarına dayanan oyunları da içeriyor.

Netflix 2023’ün son üç ayında 13.1 milyon yeni abone kazandı

Netflix 2023’ün son üç ayında 13.1 milyon abone kazandığını da açıkladı. Bu da şirketin pandemi sonrasındaki dönemdeki en yüksek abone artışı anlamına geliyor. Platformun dünya genelindeki toplam abone sayısı ise 260 milyon oldu.

İLGİLİ HABERLER