Eğlence

Netflix orijinal içeriklerinin sayısını artırmayı planlıyor

netflix reklamlı paket

netflix orijinal içerik

Küresel genişleme konusundaki agresif planını bu yılın başı itibarıyla uygulamaya koyan Netflix, odak noktasını operasyonunun en önemli noktalarından biri olan içeriğe çevrimişe benziyor. Barselona’da düzenlenen MWC 2016’da konuşan şirket yetkilileri, abonelerini önümüzdeki dönemde nelerin beklediği konusunda bazı ipuçları verdi. Netflix orijinal içeriklerini artırmanın yanı sıra iOS ve Android uygulamalarını da geliştirmeyi planlıyor. HDR formatının daha yoğun biçimde benimsenmesi de şirketin kendisine belirlediği hedefler arasında bulunuyor.

Netflix, HDR formatına karşı olan beğenisini geçmişte çeşitli vesilelerle ifade etmişti. Şirket, 2016 içinde bu beğeniyi daha somut biçimde göstermeyi planlıyor. HDR içerikler üzerindeki keşif çalışmalarına bir yıl önce başladıklarını söyleyen Netflix’in kullanıcı arayüzü inovasyonundan sorumlu başkan yardımcısı Chris Jaffe, HDR’ın içerik iletiminde bir sonraki adım olduğunu dile getirdi. Netflix önümüzdeki aylarda platformunda çok sayıda HDR içeriğe yer vermeye hazırlanıyor. Marco Polo’nun birinci sezonu ve merakla beklenen Daredevil’in ikinci sezonu söz konusu içerikler arasında yer alıyor.

Jaffe, HDR formatında ihtiyaç duyulan bant genişliği miktarının yüksekliği nedeniyle bu konuda işlerinin kolay olmadığının farkında gözüküyor. Bu zorlukları dikkate aldıklarını ve çeşitli sıkıştırma yöntemlerini test ettiklerini söyleyen Netflix yöneticisi, 16 ila 20 Mbps arası hızda bir bağlantıya sahip olanların minimum seviyede takılma yaşamasını öngördüklerini belirtti. Ultra HD’yi de yabana atmayan Netflix, 2016’da 600 saati aşkın uzunlukta 4K içerik sunacak.

Netflix orijinal içerik konusuna da ayrı bir önem gösteriyor. Jaffe, 2016 içinde aralarında House of Cards ve Orange is the New Black gibi popüler dizilerin yeni sezonlarının da bulunduğu 30 orijinal programı yayına sokacaklarını belirtti. 10 adet orijinal film, belgeseller ve çocuklara özel içerikler de plarformun özel içerik portföyünde olacak. Dünyanın dört bir yanında 75 milyon üyelerinin bulunduğunu söyleyen Jaffe, bunun 75 milyon farklı deneyim anlamına geldiğini dile getirdi.

Netflix mobil uygulamalarını geliştirme çalışmalarını da sürdürüyor. Servisin yenilenen iOS uygulamasının bu hafta içinde yayınlanması bekleniyor. Güncelleme ile uygulamaya Arapça dil desteği ve bölümleri otomatik oynatma özelliği eklenecek. Servisin iOS ve Android uygulamaları yakında kullanıcılara veri tüketimlerini de kontrol etme imkanı sağlayacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER