Eğlence

Netflix’in One Piece Serisinin gelişi beklenenden uzun Sürebilir

netflix one piece

Netflix’in merakla beklenen canlı aksiyon uyarlaması One Piece henüz yayına girmemiş olsa da, şirket daha önce 2023’te dizinin prömiyerini yapmayı planladığını duyurmuştu. Ancak, Eiichiro Oda’nın yeni açıklamaları, belki de beklenenden daha uzun süre beklememiz gerekebileceğini gösteriyor. Bu durum, Netflix’in One Piece dizisinin henüz kesin bir prömiyer tarihi olmaması nedeniyle karmaşık bir hale geliyor.

Cuma günü Netflix’in Geeked Twitter hesabında paylaşılan uzun bir paylaşımda, Oda Tomorrow Studios ve Netflix ile One Piece üzerinde çalışmanın nasıl olduğunu ve yeni dizide yer alan herkesin “karakterleri anladığını” ancak “farklı kültürlerden geldiklerini” açıkladı. Bu durum, “farklı kodlar, beceri setleri ve amaçlar” nedeniyle bazı zorluklara yol açtı.

Oda, “Eğer yapacaksak, hala aktifken şeyleri denetlemek istiyorum” dedi. İki tarafın da bazen zorlandığını belirten Oda, “Aynı yere gitmeye çalışıyoruz, o zaman neden aynı dalgada değiliz?” diye sordu ve “Yabancı bir yapım mümkün mü?” diye düşündüğü bir dönem olduğunu söyledi.

Bir zamanlar One Piece’in kültürlerarası çatışması büyük bir endişe kaynağı olsa da, 48 yaşındaki Oda, şimdi “her bir varlık uyum içinde çalışıyor” dedi. Ayrıca, tüm ekip dizinin prömiyerine hazırlık sürecinde çalıştıklarını ve kişisel olarak serinin yaratıcısı olarak bu sürece dahil olmak istediğini söyledi.

Oda, “Ömrümü düşününce, One Piece‘i tüm dünyaya sunma şansının sonuncusu olduğuna inanıyorum” dedi ve “Eğer yapacaksak, hala aktifken şeyleri denetlemek istiyorum. Bu yüzden 2016’da One Piece’in canlı aksiyon uyarlamasını kabul ettim.”

Netflix’in One Piece‘i yayınlamadan önce Oda’nın memnuniyetine göre hareket etmeyi kabul ettiğini belirten Oda, bunun herkes için en iyi sonucu verebileceğini söyledi. Ancak, bu durum, dizinin daha fazla zaman alabileceği anlamına da gelebilir.

Death Note ve Cowboy Bebop uyarlamalarının ardından, Netflix’in animeye dayalı canlı aksiyon projelerinin yaratıcı ekiplerinin iyi niyetli olmalarına rağmen ne kadar başarısız olabileceğini gördük. Oda, One Piece‘in benzer bir kaderle karşılaşmamasını istemekte ve eğer bu yıl yayınlanırsa bile, başarısız olmayabilir. Ancak, yapımın parlaması için daha fazla zamana ihtiyaç duyuluyorsa, Netflix’in en iyi seçeneği muhtemelen beklemek olacaktır.

One Piece‘in uyarlamasındaki bu gecikme ve belirsizlik, hayranlar arasında bazı endişelere yol açabilir. Bununla birlikte, Eiichiro Oda’nın projenin başarısı için üzerine düşeni yapacağından emin olabiliriz. Umarız, bu süre zarfında yapılan tüm özenli çalışmalar, One Piece‘in canlı aksiyon uyarlamasını hayranların beklentilerini karşılayacak ve anime dünyası için bir dönüm noktası olacak bir yapıma dönüştürecektir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER