EğlenceManşetler

Şifre paylaşımını engellemek işe yaradı, Netflix 6 milyona yakın yeni abone kazandı

netflix türkiye

Netflix şifre paylaşımını engellemenin karşılığını almaya başlamış gibi görünüyor. Şirket, kullanıcıların evleri dışındaki kişilerle hesap paylaşmasını engellemeye yönelik baskısını takip eden aylarda abone sayısında önemli bir artış sağladı. 2023’ün ikinci çeyreğinde platformun abone sayısı yaklaşık yüzde 8 oranında arttı. 6 milyona yakın yeni abone kazanılması, şifre paylaşımının engellenmesinin etkisi konusunda daha önce çıkan haberleri doğruluyor.

Şirket tarafından yatırımcılara gönderilen mektupta; şifre paylaşımını engellemenin büyük iptallere yol açmadığını ve daha fazla kişiyi kendi hesabını açmaya teşvik ettiği belirtildi. Mektupta şu ifadeler yer alıyor: “Aboneliklerini iptal edenlerin sayısı az. Henüz bu kararın parasallaştırma etkisinin ilk aşamasındayız. Ancak daha önce başkalarıyla birlikte Netflix kullananların tam ücretli üyelere dönüştüğünü ve ekstra üye özelliğimizin kullanıldığını görüyoruz.”

Hesap paylaşımını sınırlamaya ek olarak, ücretli paylaşım özelliği de duyurulmuştu. Bu özellik sayesinde ekstra para ödeyerek hesaba bir kişinin daha erişimini sağlamak mümkün oluyor. ABD’de bunun için hesap başına her ay 8 dolar ödemek gerekiyor. Şirketten verilen bilgiye göre, bu özellik 100’den fazla ülkede kullanılıyor. Netflix’in Temel planını önce Kanada’da, daha sonra da ABD ve İngiltere’de kaldırdığını belirtmekte fayda var.

Netflix şifre paylaşımını daha fazla ülkede hayata geçirecek

Netflix şifre paylaşımını şimdiye kadar uygulamaya koymadığı ülkelerde de hayata geçirmeyi planlıyor. Bazı ülkelerde abonelik fiyatlarını aşağıya çeken şirket, bu ülkelerde ekstra üye seçeneği sunmayacak. Şirket bunun yerine kullanıcılarına profillerini yeni bir hesaba transfer etme imkanını sunacak.

İLGİLİ HABERLER