Eğlence

Netflix mobil uygulamalarına video ön izleme özelliği getiriyor

netflix ios
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

netflix mobilNetflix mobil uygulamaları üzerinde sunduğu kullanıcı deneyimini geliştirmeye devam ediyor. Bu doğrultuda duyurulan en son yenilik ise video ön izleme özelliği oldu. Şirketin üründen sorumlu başkan yardımcısı Todd Yellin, video ön izleme özelliğinin hem iOS hem de Android uygulamasına entegre edileceğini açıkladı.

30 saniye uzunluğundaki ön izleme videoları, mobil cihazlarda dikey formatta gösterilecek. Ön izlemelerin uygulamaların ana ekranına yerleştirilme formatı ise akıllara Instagram ve Facebook’un hikaye özelliğini getiriyor. Paylaşılan ekran görüntüleri, ön izleme videolarının “Ön İzleme” başlığı altında ana ekrana yerleştirileceğini ve içeriklerin yuvarlak resimler eşliğinde sıralanacağını gösteriyor.

Netflix ön izleme imkanını bundan birkaç yıl önce masaüstünde sunmaya başlamıştı. Servisin akıllı televizyon uygulamalarında da bu destek geçtiğimiz yıl itibarıyla devreye girmişti. iOS ve Android uygulamaları üzerinde de ön izleme özelliğinin sunulması, Netflix’in birleşik bir kullanıcı deneyimi yaşatması açısından önem taşıyor.

Netflix mobil uygulamalarında içeriklerinin büyük kısmı için ön izleme videoları sunacak. Başkan yardımcısı Todd Yelin, ön izleme videolarının Netflix’in düzenleme ekibi tarafından uygun formata sokulacağını ve ardından da uygulamalara ekleneceğini belirtti. Mevcut veriler, Netflix içeriklerinin sadece yüzde 20’lik kısmının mobil uygulamalar üzerinden izlendiğini gösteriyor. Ancak Yellin, Netflix abonelerinin yüzde 50’den fazlasının her ay akıllı telefon ve tabletler üzerinden servise eriştiğine dikkat çekiyor. Bu da, ön izleme videolarının mobil uygulamalara eklenmesini daha anlamlı hâle getiriyor.

İLGİLİ HABERLER