Eğlence

Netflix mobil uygulamasında Instagram’ı andıran bir özelliği test ediyor

netflix
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Netflix mobil uygulamasında “Ekstralar” olarak adlandırılan yeni bir özelliği test ediyor. Burada abonelere tavsiye edilen Netflix orijinal yapımları içinde gezinme, fragmanları arkadaşlarla paylaşma, yakında yayına girecek filmler ve diziler için anımsatıcılar oluşturma fırsatı veriliyor.

Bir Netflix temsilcisinin belirttiğine göre, bu yeni sekme mobil uygulama içinde sunulan ekstralar akışı için tasarlanmış testin bir parçası. Sekme uygulamanın alt bölümünün ortasında yer alıyor. Buna tıklatıldığında Netflix Orijinal Yapımları açılıyor ve insanlar sayfa içinde aşağı doğru kaydırarak gezinebiliyor. Buranın tasarımı uygulamanın diğer kısımlarından farklı ve Instagram gibi aşağı doğru kaydırılarak gezinilen sosyal medya platformlarının tasarımından ilham alıyor. Ön izleme sayfasında dizi veya film için anımsatıcı oluşturma gibi ek seçenekler de bulunuyor. Ekran görüntüsünde Stranger Things‘in üçüncü sezonu için anımsatıcı oluşturma imkanı görülüyor.

Birtakım ek özellikler yeni tasarıma eşlik ediyor. Kullanıcılar dizi veya filmin sayfasına ait bağlantıyı farklı sosyal ağlarda ya da yazılı mesaj olarak başkalarıyla paylaşabiliyor. Bağlantı içeriğin fragmanına ya da Netflix’teki sayfasına yöneltilebiliyor.

Ne var ki, yeni sekme içinde de daha önce Netflix kullanıcılarının şikayet ettiği bazı unsurlar yer alıyor. Örneğin, fragmanlar hâlâ otomatik olarak başlatılıyor.

Netflix, bu yeni versiyonun tüm abonelere sunulup sunulmayacağı hakkında kesin konuşmuyor. Ancak testlerin zamana bağlı olarak ve bölgelere göre değişebileceğini söylüyor ve bunların kalıcı olarak getirilmeyebileceğini belirtiyor. Netflix’in sıklıkla testler yaptığını ve bunları her zaman geniş bir kullanıcı kitlesine sunmadığını biliyoruz. Bu arada Ekstralar sekmesinin geldiği takdirde Netflix orijinal yapımı olmayan içeriklere de yer verip vermeyeceği de şu an için bilinmezliğini koruyor.

İLGİLİ HABERLER