Eğlence

Minecraft: Hikaye Modu sonbaharda Netflix kullanıcılarıyla buluşacak

minecraft youtube

netflix minecraftNetflix’in çocuklarla olan etkileşimini artırmanın farklı yolları üzerinde çalıştığı bir sır değil. Şirket bu doğrultuda bazı orijinal içerikleri için interaktif hikayeler hazırlamış ve izleyicilerine senaryonun gidişatı konusunda söz sahibi olma imkanı sunmuştu. Bu çalışmalarında başarılı olmuş gibi görünen servis, interaktif içerikler konusunda yeni bir  adım daha atmaya hazırlanıyor. Netflix Minecraft: Hikaye Modu’nu sonbahardan itibaren kullanıcılarıyla buluşturmayı planlıyor. Minecraft deneyimini Netflix’e taşıma işini Telltale Games üstlenecek.

Minecraft dünyası içinde geçen hikaye modunda oyuncular yeni bir karakter olan Jesse ile dünyayı kurtarmaya çalışacak. Netflix’ten yapılan açıklamaya göre, oyun beş bölümlük interaktif bir anlatı tarzında sunulacak. Deneyim kullanıcılara yön ve seçim tuşları bulunan kumandalardan verilen komutları algılayabilecek video dosyaları aracılığıyla ulaştırılacak. Söz konusu formatın Telltale Games’in oyunlarının büyük çoğunluğundaki mekaniğe uyumlu olacağı ifade edildi.

Telltale Games’in geleneksel oyun platformları için bağımsız bir Stranger Things oyunu geliştirdiği de konuşulanlar arasında yer alsa da henüz bu oyun hakkında somut detaylar açıklanmış değil.

Minecraft: Hikaye Modu, oyuncuların karşısına ilk olarak 2015’in ekim ayında çıkmıştı. Netflix Minecraft: Hikaye Modu’nu nasıl bir görünümde sunacağı konusunda şu an için fazla detay paylaşmasa da, şimdilik platformuna geleneksel oyunları eklemek gibi bir niyetinin olmadığının altını çizdi. Oyun pazarına girme düşüncelerinin olmadığını söyleyen Netflix sözcüsü, Minecraft deneyimini ise interaktif hikaye anlatımı olarak gördüklerini belirtti.

İLGİLİ HABERLER