Eğlence

Netflix Luc Besson’un film şirketini satın almaya hazırlanıyor

netflix luc bessonNetflix ve Fransız sinemacı Luc Besson arasında birden fazla filmi kapsayan bir orijinal içerik anlaşmasının yapılacağına dair haberler ocak ayının sonlarında gündeme gelmişti. Ancak Fransa’dan gelen son haberler, taraflar arasındaki görüşmenin kapsamının içerik anlaşmasından öte olduğunu gösteriyor. Capital’in haberine göre, Netflix Luc Besson tarafından 2000’de kurulan film şirketi EuropaCorp’u satın almaya hazırlanıyor.

Taraflar arasındaki görüşmelerin detayları hâlâ belirsizliğini koruyor. Ancak satış gerçeklikten sonra da EuropaCorp’un kreatif sorumluluğunu yine Besson’un üstleneceği belirtiliyor. Anlaşmanın birkaç hafta içinde duyurulabileceği ifade edilirken, sürecin yaz ayları itibarıyla tamamlanmasının hedeflendiği konuşuluyor.

Netflix cephesinden konuya ilişkin bir açıklama gelmiş değil. Ancak şirketin bu tarz bir anlaşmanın peşinden koşmasını anlamak çok zor değil. Hâli hazırda 285 milyon dolarlık bir borç yükü altında olan EuropaCorp, ciddi bir maddi sıkıntı yaşıyor. Fransa’da da Hollywood tarzı bir prodüksiyonun yapılabileceğini göstermek için çekilen “Valerian ve Bin Gezegen İmparatorluğu” hem eleştirmenlerden düşük not almış hem de gişede çakılmıştı. EuropaCorp Lucy ve Taken serisiyle büyük başarı yakalasa da, şirketin piyasa değeri sadece 97.4 milyon dolar seviyesinde. Borç yüküne rağmen, Netflix küresel bir potansiyeli olan şirketi uygun bir fiyat karşılığında satın alma imkanına sahip durumda.

Netflix Luc Besson tarafından kurulan EuropaCorp’u satın aldığı takdirde mevcut stratejisine uygun bir iş yapmış olacak. Orijinal içeriklere hatırı sayılır bir para harcayan şirket, gişede çakılma ihtimali olan filmlerin de daha fazla kişi tarafından izlenmesini sağlıyor. EuropaCorp’un satın alınması, Netflix’e bu stratejiyi uygularken çok daha geniş bir hareket alanı sağlayabilir.

İLGİLİ HABERLER