Eğlence

Netflix Lost in Space’in gösterim tarihini yeni bir fragmanla açıkladı

netflix lost in spaceNetflix, klasik bilimkurgu dizisi Lost in Space’i yeniden çekeceğini 2016’da açıklamıştı. Şirket yaklaşık iki yıllık aranın ardından dizinin ne zaman izleyicilerle buluşacağını duyurdu. Netflix Lost in Space’in 13 Nisan itibarıyla yayına gireceğini ilan etti.

Dizinin yeni bölümleri, 1965 tarihli orijinal bölümlerinin öncüllerini muhafaza edecek. Koloni kurmak için uzaya giden Robinson ailesi, bir kaza sonucunda kendilerini farklı bir dünyada bulacak. Yayınlanan son fragman, kullanılan teknoloji ve cihazlar için yenilenmiş, ancak nostaljik izleri de koruyan bir görünümün tercih edildiğini gösteriyor. Robinson ailesinin üyelerinin astronot kıyafetleri için göründüğü fragmanda dış ses ise insanın uyum sağlama yeteneğinden bahsediyor. Ana fikir olarak ise Dünya’nın artık yaşamak için güvenli bir yer olmadığı vurgulanıyor ve yeni bir koloni oluşturmaya girişimler teşvik ediliyor.

Fragmanda orijinal bölüme gönderilen selamlar da gözden kaçmıyor. Bunlardan birinde dizinin klasik replikleri arasında yer alan “Tehlike, Wiil Robinson” sözleri duyuluyor. Bu sözler duyulurken Robinson ailesini yanlış gezegene gönderen kazadan da küçük bir görüntü gösteriliyor.

Orijinal Lost in Space, CBS ekranlarında 85 bölüm boyunca devam etmişti. Dizi, 1998’de başrollerini William Hurt ve Matt LeBlanc’ın üstlendiği bir projeyle beyaz perdeye uyarlanmıştı. Battlestar Galactica’nın başarısının ardından Warner Bros. dizinin “daha karanlık” bir versiyonu için yönetmen John Woo’nun kapısını çalmıştı. Ancak bu proje gerçeğe dönüşmemişti.

Netflix Lost in Space öncesinde başka klasik dizileri de yeniden canlandırmıştı. Fuller House, Gilmore Girls, Arrested Development gibi diziler Netflix tarafından yeni bölümlerle tekrar ekrana taşınmıştı. 2018’de orijinal içerikler için 8 milyar dolar harcamayı planlayan şirketin bu listeye yeni diziler eklemesi şaşırtıcı olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER