Teknoloji

Netflix Linux üzerinde Firefox’u da desteklemeye başladı

netflix linux
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

netflix linuxNetflix Linux’u resmi olarak desteklemiyor, ancak bu durum internet üzerinden film ve video izleme servisinin bu platformda kullanılamayacağı anlamına gelmiyor. Linux kullanıcıları Chrome’un Linux versiyonu aracılığıyla son birkaç yıldır içeriklere erişebiliyordu, şimdi Firefox da aynı işlevi kullanıcılara sunmaya başlıyor. Netflix, Firefox’un Linux versiyonu için gelen desteği bizzat kendisi duyurdu, Linux kullanıcılarının Firefox ile içerikleri izleyebileceklerini işaret etti.

Netflix’in teknik detaylara odaklı blogunda duyurduğu yazıda HTML5 tabanlı video teknolojisine geniş yer veriliyor. Şirket Linux Firefox oynatma desteğinin video izleme servisi için bir dönüm noktası niteliğini taşıdığını kaydetti.

Şirket Ultra HD 4K video oynatma desteğini çok yakında daha fazla platforma açmayı planladığını da söyledi. Son olarak geçtiğimiz aralık ayında Microsoft Edge internet tarayıcısı için destek sunulmaya başlanmıştı. Ayrıca şirket HDR video üzerinde de çalışıyor, ancak bununla ilgili olarak şu an için çok fazla detay bulunmuyor. Netflix’in en büyük rakiplerinden olan Amazon ise yakın zamanda HDR içerik sunumuna başlamıştı. Bu desteğe sahip TV’ler üzerinden HDR içeriklere erişilebiliyor.

Netflix HTML5 video üzerinde yaklaşık dört yıldır çalışıyordu. Bu çalışmaların bir kısmı da çeşitli endüstriyel standartlara katkı olarak sunulmuştu. Bu standartlar arasında MPEG-DASH, WebCrypto, Şifrelenmiş Medya Uzantıları ve Medya Kaynak Uzantıları da bulunuyor. Görüldüğü gibi, Netflix mevcut olan tüm platformlarda eklenti gereksinimi duymadan çalışma imkanı sunuyor.

İLGİLİ HABERLER