Eğlence

Netflix koronavirüs nedeniyle dizi çekimlerini durdurdu

netflix avrupa koronavirüs

Küresel koronavirüs salgını, hemen hemen her alanı etkilediği gibi, medya sektörünü de etkiliyor. The Hollywood Reporter ve Deadline sitelerinde yer alan haberlere göre; Netflix, koronavirüs salgınına karşı ABD ve Kanada’da alınan önlemler nedeniyle yapım çalışmalarını iki hafta süreyle durdurdu.

Yapım süreci durdurulan diziler arasında göze ilk çarpan Stranger Things oluyor. Dizi, dördüncü sezonuyla izleyicilerin karşısına çıkmaya hazırlanıyordu. Lucifer ve Russian Doll da yapım süreci durdurulan diziler arasında bulunuyor.

Netflix’in çekimleri ABD ve Kanada dışında gerçekleştirilen dizileri içinse alınmış kesin bir karar yok. Diğer ülkelerde devam eden yapımlar konusunda proje ölçeğinde değerlendirmeler yapılacağı ve buna göre karar verileceği belirtildi.

Netflix koronavirüs salgını nedeniyle çekimlerini durduran tek çevrimiçi içerik platformu değil. Apple TV Plus; Stephen King imzalı Lisey’s Story’nin, başrolünü Jennifer Aniston’ın üstlendiği The Morning Show’un ve gerilim dizisi Servant’ın çekimlerine ara verdi. Disney+ ise The Falcon and The Winter Soldier dizisinin çekimlerini durdurmak zorunda kaldı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER