Eğlence

Netflix kısa ve komik videolarla izleyicileri güldürecek

netflix fast laughs

Netflix, “Fast Laughs” (Hızlı Kahkahalar) adını verdiği komik video akışını TV uygulamasında test ediyor. Bu özellik sayesinde kullanıcılar her biri ortalama 30 saniye uzunluğundaki komik videolardan oluşan bir koleksiyonu izleyebiliyor. Bu videoların her birinin Netflix’teki dizi ve filmlerden alındığını belirtmek gerekiyor. Şirket böylelikle kullanıcılarına yeni içerikler tanıtmayı ve izleyecek bir şeyler bulmalarına yardımcı olmayı amaçlıyor.

Teste katılan kullanıcılar, Fast Laughs’a ana sayfa üzerinden erişebilecek. Fast Laughs başlatıldığında izleyiciler Army of the Dead, Big Mouth, Jerry Seinfeld’in stand-up gösterisi gibi içeriklerden alınan klipleri görecek. Kullanıcılar bu klipler üzerinden ilgili içeriğin tamamını izlemeye başlayabilecek. Buna ek olarak, içerik izleme listesine kaydedilebilecek.

Netflix’in Bir Şeyler Oynat özelliğinde kullanıcılara izleme geçmişlerine uygun içerikler öneriliyor. Fast Laughs ise tamamen Netflix’in editörleri tarafından düzenleniyor. İşin içinde kişiselleştirme boyutunun olmaması kullanıcıların canını biraz sıkabilir. Ancak bir taraftan da farklı içeriklere ulaşmalarını kolaylaştırabilir.

Fast Laughs özelliği ilk olarak Netflix’in mobil uygulamasında test edilmişti. TV versiyonundan farklı olarak mobil uygulamada içerikler dikey formatta gösteriliyor. Kullanıcıların bu klipleri paylaşabilmesi veya reaksiyon verebilmesi de mobil deneyimi daha sosyal kılıyor.

Netflix Fast Laughs özelliğini ABD, Kanada, Birleşik Krallık, Yeni Zelanda, Avustralya, İrlanda ve İngilizce konuşulan diğer ülkelerde test ediyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER