Eğlence

Netflix, Kanada’da Temel planını kaldırıyor

netflix şifre paylaşımı

Netflix, yeni politikalarını denemekte gönüllü olmayan Kanadalı kullanıcıları bir kez daha pilot bölge olarak kullanıyor. Şubat ayında, ülkedeki evler arasında hesap paylaşımı için daha fazla ücret talep etme kararını aldıktan sonra, yayın devi şimdi de temel planın Kanada’daki aboneler için bir seçenek olmayacağını duyurdu.

Temel plana sahip olan herkes, planlarından atılma konusunda endişelenmek zorunda değil, ancak başka bir seçeneğe geçmeyi veya hesaplarını kapatmayı seçerlerse, bu seviyeye geri dönemeyecekler. Yeni kullanıcılar artık temel seçeneği seçemiyor ve mevcut aboneler de “yakın gelecekte” başka planlara geçme fırsatını kaybediyorlar. Kanada’da temel plan aylık 9.99 dolar (CAD), reklamlı temel plan ise aylık 5.99 dolar, standart plan 16.49 dolar ve premium plan 20.99 dolar.

Netflix, reklam destekli bir seçenek sunmayacağını iddia ettikten sonra, Kasım 2022’de tam da bunu yaptı ve yeni seviyesini Kanada, ABD ve diğer on ülkede başlattı. Şimdi temel seçeneğini kaldırma kararıyla, yayın platformu daha fazla müşterisini reklam dolu bir izleme deneyimine yönlendiriyor.

Mantık basit: Reklam destekli planlar, Netflix’in net kazancı için son derece yararlı olabilir. 2023’ün ilk çeyreğinde, ABD genelinde Netflix, reklamlı temel planının, standart planından daha fazla para getirdiğini gördü. Bu durum, reklamlı planın 6.99 dolar olmasına rağmen, standart planın 15.49 dolar olmasına rağmen geçerliydi.

Netflix’in temel planı ABD’de veya Türkiye gibi başka ülkelerde yakın zamanda kaldıracağına dair bir belirti yok. Ancak ABD’de yaşayıp daha fazla ödemekten veya reklamları izlemekten kaçınmak istiyorsanız, şimdi bu Temel planı seçme zamanı olabilir. ABD’de Netflix Temel plan 9.99 dolar ve Premium plan 19.99 dolar.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER