Eğlence

Netflix 2 Eylülde Japonya’da faaliyete geçecek

netflix-logo-210514

Çevrim içi dizi ve film servisi Netflix, geniş katalogunu ve orijinal içeriklerini Japonya’ya getirmeye hazırlanıyor. Japonya’nın şirket adına geniş Asya pazarının kapılarını açması, aynı zamanda içerik, gelir ve müşteri artışına kaynaklık etmesi bekleniyor. Netflix, Japonya macerasının 2 Eylülde başlayacağını Twitter hesabı ve oluşturduğu özel bir açılış sayfasıyla duyurdu.

Netflix, 2015’i genişleme konusunda oldukça hareketli geçiriyor. Geçtiğimiz mart ayında Avusturalya ve Yeni Zelanda pazarlarına giriş yapan şirket; ekim ayında İtalya, İspanya ve Portekiz’i de kapsama alanına almayı planlıyor. Netflix’in büyük küresel genişleme stratejisi göz önüne alınınca birer birer yeni pazarlara girmesini “okyanusa düşen damlalar” şeklinde tanımlamak yanlış olmayacaktır.

Şirket, 2016’nın sonu itibarıyla 200 ülkede faaliyet göstermeyi amaçlıyor. Halihazırda Netflix’in 50 ülkede aktif olduğu göz önüne alınınca ortada uzun bir yolun olduğu rahatlıkla görülüyor.

Söz konusu küresel genişlemenin Netflix’e büyük faydalar sağlayacağı aşikâr. Çevrim içi video servisinin hem ABD’de hem de uluslararası pazardaki büyümesi oldukça hızlı olsa da, bir süre sonra ABD’deki büyümenin daha yatay bir seyir içine girmesi olası gözüküyor. Şirket ABD pazarında öngörülen yavaşlamayı uluslararası pazardaki hızlı büyümeyle telafi etmeyi amaçlıyor. Netflix’in büyüme planlarını halihazırda olduğu gibi gerçekleştirmesi durumunda çevrim içi video pazarındaki pozisyonunu biraz daha güçlendirmesi hiç zor gözükmüyor.

İLGİLİ HABERLER