Eğlence

Netflix iPhone ve iPad uygulamalarına üyelik sayfasına giden bir bağlantı ekliyor

netflix iphone

Netflix iPhone ve iPad sahiplerini servise üye olmaları için harici bir web sayfasına yönlendirmeye başladı. Bu değişiklik Apple’ın Netflix ve Spotify gibi dijital içeriklere erişim sağlayan “okuyucu” uygulamalarına kendi web sitelerindeki kayıt sayfalarına giden bir bağlantı ekleme izni vermesinden aylar sonra gerçekleşti.

2018’e kadar Netflix’te başka bir kayıt bağlantısı sunulmuyordu. Hatta kullanıcılara nereden servise kayıt olacakları konusunda bilgi de verilmiyordu. Servise kayıt için mobil veya masaüstünden Netflix’in web sitesine gitmek gerekiyordu.

Bu yöntem uygulama içi satın alım ve aboneliklerden yüzde 30 komisyon alan Apple’ın kurallarının etrafından dolaşmak için tercih edilmişti. Apple o dönemlerde uygulamalarda kayıt için bir harici bağlantı sunmaya izin vermiyordu. Bu durum, Netflix’e yeni kayıt olmak isteyen kullanıcılarda kafa karışıklığına neden olmuştu.

Ancak bu durum sonunda değişti. 9to5Mac sitesinin haberine göre, iPhone ve iPad kullanıcıları, Netflix uygulamasının içinde kendilerini platformun internet sitesine yönlendiren bir bağlantı görmeye başladı. Bu bağlantıya tıklatan kullanıcıların karşısına uygulamayı terk etmek ve başka bir web sitesine yönlendirildiklerini gösteren bir mesaj çıkıyor. Mesajda söz konusu sayfadaki ödeme işlemlerinin Apple ile bağlantılı olmadığının da altı çiziliyor.

Netflix iPhone ve iPad uygulamalarındaki değişikliği henüz resmen duyurmadı

Netflix’in kayıt sayfasında kullanıcılar bir abonelik planını seçip ödeme bilgilerini girdikten sonra platforma üye olabiliyor. Netflix’ten henüz konuyla ilgili bir açıklama gelmezken, destek sayfasında da hâlâ kullanıcıların iPhone ve iPad uygulamalarından kayıt sayfasına doğrudan erişemediği belirtiliyor.

Netflix iPhone ve iPad kullanıcılarının işini kolaylaştıracak bu yeniliği Apple’ın kurallarında küçük de olsa bir gevşemeye gitmesi sayesinde hayata geçirdi. Cupertino merkezli şirketin uygulama içi satın alımlar ve aboneliklerden aldığı komisyonlar konusunda başka şikayetlerle karşı karşıya olduğu biliniyor. Dolayısıyla önümüzdeki dönemde Apple’dan ve buna bağlı olarak Netflix gibi platformlardan başka değişiklikler görmek sürpriz olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER