EğlenceManşetler

Netflix iOS uygulamasından AirPlay desteğini kaldırdı

netflix airplay

Netflix’in iPhone ve iPad uygulaması bundan böyle AirPlay’i desteklemiyor. Netflix’in web sitesinde yer alan güncellenmiş destek sayfası da bu durumu doğruluyor.

Yayın servisinin belirttiğine göre; AirPlay bundan böyle iPhone, iPad veya iPod touch’ta, “teknik kısıtlamalar” nedeniyle desteklenmiyor. Netflix, bu teknik kısıtlamaların neler olduğuna dair herhangi bir detay vermiyor.

MacRumors sitesi, okuyucularının birkaç gündür Netflix uygulamasıyla AirPlay’i kullanmayı denediklerini, ancak Netflix uygulaması içinde birtakım sorunlarla karşılaştıklarını dile getiriyor.

AirPlay desteği iOS cihazının Denetim Merkezi içinde bulunan Ekran Yansıtma özelliği aracılığıyla kullanılabiliyor. Ne var ki, bu yolla Netflix içeriği oynatılmaya çalışıldığında da bir hata mesajı geliyor.

Netflix’ten iOS cihazlarında AirPlay desteğinin kaldırılmasıyla ilgili bir açıklama geldi. Şirket, bunun nedeni olarak AirPlay desteğinin Apple’ınkilerin dışında kalan cihazlara da gelmesi ve bu cihazlar arasında ayırt etme imkanının olmaması nedeniyle böyle bir yola başvurduğun söyledi:

“Üyelerimizin kullandıkları herhangi bir cihazda mükemmel bir Netflix deneyimine sahip olduğundan emin olmak istiyoruz. AirPlay desteğinin üçüncü taraf cihazlara yayılmasıyla, cihazlar arasında (hangisinin Apple TV olduğu veya hangisinin olmadığı şeklinde) ayrım yapmamızın bir yolu yok. Bu nedenle, görüntüleme için kalite standartlarımızın karşılandığından emin olmak için Netflix AirPlay desteğini durdurmaya karar verdik. Üyeler, Apple TV ve diğer cihazlardaki yerleşik uygulamalarla Netflix’e erişmeye devam edebilir.”

Netflix uygulamaları Apple TV’lerde, konsollarda, akıllı TV’lerde, iOS cihazlarında, Android cihazlarda; kısacası birçok cihazda ve platformda bulunuyor. Bu nedenle Netflix içeriğini oynatmak için AirPlay’e fazla ihtiyaç hissedilmiyor. Ancak bu destek belirli zamanlarda rahatlık sağlıyordu.

Netflix son zamanlarda içeriğini korumak için daha fazla çaba sarfediyor. Geçtiğimiz aralık ayında, müşterilerin Netflix’e iOS uygulaması içinden kayıt olmaları imkanını kaldırmıştı. Öte yandan, Apple’ın yurt dışındaki cihazlarında bulunan TV uygulaması içinde de Netflix içerikleri hiçbir zaman yer almadı ve almamaya devam ediyor.

Netflix CEO’su Reed Hastings, yakın zamanda Netflix’in Apple’ın TV planları içinde yer almaya dair bir niyetinin olmadığını söylemişti. Şirketinin alternatif yöntemlerle içeriklerini sunmaya yönelik bir ilgisinin olmadığını dile getirmiş ve “İnsanların bizim programlarımızı bizim servislerimiz üzerinde izlemesini istiyoruz.” demişti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER