Eğlence

Netflix iOS uygulamasında TikTok benzeri eğlenceli videolar gösteriyor

netflix fast laughs

Netflix, abonelere bir dizi veya filmin tamamını izlemeden de eğlenmeyi sağlayan yeni bir özellik sunmaya başladı. Fast Laughs olarak adlandırılan bu özellik şu anda belirli ülkelerdeki iOS cihaz sahipleri için sunuluyor.

Fast Laughs, kullanıcılara TikTok veya Instagram Reels hissi vermeyi amaçlıyor. Farklı yapımlardan alınmış kısa ve eğlenceli klipler Netflix uygulaması içinde gösteriliyor. Eğer bir film, dizi veya diğer yapımdan alınmış özel içerik kullanıcının ilgisini çekerse, bunu daha sonra izlemek amacıyla izleme listesine alabilir.

Netflix ürün yenilikleri direktörü Patrick Flemming, “Her zaman üyeleri eğlendirmenin ve keşfetmeyi kolaylaştırmanın yeni yollarını arıyoruz.” dedi ve Fast Laughs’un film ve dizilerden derin stand-up özel ürünlerine kadar değişen Netflix yapımları için çok çeşitli ve komik kliplerin tam ekranda sunulduğu yeni bir kaynak olduğunu dile getirdi.

TikTok’un şu andaki büyümesi ve önemi göz önünde bulundurulduğunda, Fast Laughs’ı eklemek Netflix için çok mantıklı bir adım gibi görünüyor. Netflix’in son birkaç kazanç raporu, özellikle TikTok’u büyük bir rakip olarak gösteriyor. Netflix ve TikTok aynı türde içerik oluşturmuyor, ancak insanlar TikTok’ta daha fazla, dolayısıyla Netflix’te daha az zaman geçiriyor. iPhone kullanıcılarına telefonlarında gezinebilecekleri başka bir şey vermek ve insanları tekrar bir Netflix yapımını izlemeye ikna etmek, uygulamada daha fazla zamana dönüştürmeye yönelik akıllıca bir hareket olarak nitelendirilebilir.

Ayrıca bu yeni özellik Netflix’in platformda ne kadar içerik olduğunu vurgulamasına yardımcı olacaktır. Netflix, durum komedilerine büyük yatırım yaptı, Adam Sandler ve Kevin Hart gibi komedyenlerle çok yönlü anlaşmalar yaptı ve animasyon listelerini oluşturuyor. Çok fazla içerik olduğu için bunların çoğunun platformda kaybolması gibi bir tehlike var. Fast Laughs, abonelere kaçırmış olabilecekleri şeyler hakkında ufak bir fikir vermenin bir yoludur. TikTok ile Netflix’in Fast Laughs özellikleri arasındaki temel fark ise şudur: Netflix eğlence sağlamak için yeni bir platform başlatmaya çalışmıyor, bunun yerine insanları mevcut platformunda tutmak için yeni bir özellik kullanıyor.

Fast Laughs’a erişmek için kullanıcılar, alt gezinme menüsünde yer alan Fast Laughs sekmesini kullanabilir. Ne var ki, bu yeniliği henüz Türkiye’de görmüyoruz. Şirket yakında Android cihazlarda bu yeniliği test etmeye başlayacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER