Eğlence

Netflix iOS uygulaması yeni iPad Pro modelleri için tam destek sunuyor

ipad pro netflix ios

Netflix iOS uygulaması için yayınlanan en son güncelleme, Apple’ın kısa süre önce tanıttığı en yeni iPad Pro modelleri için tam desteği beraberinde getiriyor. Geçtiğimiz hafta satışa sunulan yeni iPad Pro’ları vakit kaybetmeden satın alanlar, belli uygulamalarda ekranın kenarında siyah çubuklarla karşılaşmış ve tam ekran deneyimini yaşayamamıştı.

Söz konusu sorun, özellikle 11 inç ekranlı iPad Pro’larda daha net biçimde görülüyor. Bu sorunun temelinde ise 11 inç ekranlı modelin yerini aldığı 10.5 inç ekranlı modelden daha büyük bir ekrana sahip olması yatıyor. Yeni ekran boyutuna göre optimize edilen uygulamaların sayısının azlığı, kullanıcı deneyimini etkileyen bir faktör olarak öne çıkıyor.

12.9 inç ekranlı iPad Pro, selefiyle aynı ekran büyüklüğüne sahip. Ancak ekran köşelerinin yuvarlatılmış olması ve sanal ana ekran çubuğunun varlığı, pek çok uygulamada ekranın kenarlarında siyah çubukların görülmesine neden oluyor. Netflix yayınladığı güncellemeyle yeni iPad Pro modellerinde görülen bu problemi ortadan kaldırıyor.

Netflix iOS uygulamasının bu kadar hızlı biçimde güncellenmesinin diğer uygulamalar için iyi bir örnek olduğunu belirtmek gerekiyor. Ancak pek çok geliştirici, iPad uygulamalarına iPhone uygulamalarıyla aynı derecede önem vermiyor. Bu nedenle Netflix’in yolunu hızla takip edecek uygulamaların sayısı çok yüksek olmayacak gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER