Eğlence

Netflix iOS uygulaması üzerinden yeni abone kaydı almayacak

netflix ios

iOS cihaz sahiplerinin bundan böyle Netflix’e abone olmak veya aboneliklerini yenilemek için başka bir yol denemesi gerekecek. Netflix iOS uygulaması artık yeni abone kaydı oluşturmak veya kaydı yenilemek için kullanılamayacak. Çevrimiçi içerik platformu, VentureBeat sitesine gönderdiği bir açıklamayla durumu doğruladı ve iTunes’un artık yeni aboneler için bir ödeme yöntemi olarak kabul edilmediğini belirtti.

Netflix bu kararı geçtiğimiz ağustos itibarıyla çeşitli pazarlarda test etmeye başlamıştı. Şirket yıl sonu itibarıyla ödeme yöntemi değişikliğini tüm dünyada uygulamaya koydu. iOS cihaz sahiplerinin Netflix’e abone olmak için artık Netflix’in internet sitesine gitmesi gerekiyor. Abonelik iptalinin üstünden 1 aydan fazla zaman geçen ve daha önce iTunes üzerinden ödeme yapan eski aboneler de geri dönüşlerini internet sitesi aracılığıyla yapabilecek.

Apple, uygulama içi aboneliklerden yüzde 15 ila 30 komisyon alıyor. Bu politika, teknoloji devi ve uygulama geliştiricileri arasında giderek büyüyen bir çekişme unsuruna dönüşüyor. Netflix yeni politikasıyla iOS cihaz sahibi kullanıcılarının ödediği paranın tamamını da kendi kasasına koyacak. Netflix’in iTunes App Store’da en çok gelire sahip uygulamalar listesindeki konumunu düşününce bu paranın azımsanmayacak bir meblağ olduğu anlaşılıyor.

Apple‘ı baypas etmenin küçük geliştiricileri etkilemesi muhtemel olsa da, Netflix için bu durumun sorun teşkil etmesi beklenmiyor. Netflix iOS üzerinden aboneliği kesmeden önce Google Play üzerinden ödeme almayı da durdurmuştu.

İLGİLİ HABERLER