Eğlence

Netflix yetişkinler için interaktif içerikleri test ediyor

netflix reklamlı paket

netflix interaktifNetflix interaktif hikaye seçenekleri sunan orijinal içeriklerinin sayısını artırmaya hazırlanıyor. Bloomberg’de yer alan habere göre; hâli hazırda sadece çocuk içerikleri için interaktif hikaye seçenekleri sunan şirket, yetişkinlere yönelik içeriklerde de izleyicilerin kendi hikaye akışlarını oluşturmasını mümkün kılmayı amaçlıyor.

Netflix geçtiğimiz haziran ayında “Çizmeli Kedi: Büyülü Kitaptan Kaçış” adını verdiği çizgi dizi ile hikayenin nereye gideceği konusunda kontrolü ilk defa izleyicilere vermişti. Şirketin orijinal çizgi dizisi Buddy Thunderstruck’ın birkaç bölümünde de izleyicilere benzer seçenekler sunulmuştu. Netflix interaktif hikayelerle interaktif eğlence arayan izleyicilere ulaşmayı amaçlamıştı.

Netflix’in deneysel çalışmalarının arkasındaki isim ise şirketin ürün inovasyonu direktörü Carla Engelbrecht Fisher’dan başkası değil. Oyun tasarım şirketi No Crusts Interactive’in de kurucusu olan Fisher, interaktif içerikler konusunu haziran ayında şu sözlerle değerlendirmişti: “İnteraktiflik çocuk programcılığı için doğal bir gelişme. Çocuklar uzun süredir ekranla konuşuyor. Gördükleri her ekrana dokunuyor ve her şeyin interaktif olduğunu düşünüyorlar.”

Çocuklardaki bu dürtünün yetişkinlerde nasıl karşılık bulacağı ise hâlâ gizemini koruyor. Yetişkinlere yönelik interaktif içerikler sunmak için daha önce yapılan denemeler, sınırlı bir kitleye hitap eden “tuhaf” içeriklerle sınırlı kalmıştı.

Netflix için yetişkinlerin interaktif içerik isteyip istemediğini görmek ve bu içeriklere yaklaşımları hakkında fikir sahibi olmak büyük önem taşıyor. Şirket programlarının izlenme sayılarını paylaşmıyor. Bu nedenle Çizmeli Kedi macerasının çocukların ilgisini çekme konusunda ne kadar başarılı olduğu da bilinmezliğini koruyor.

Netflix interaktif içerik kontrolü imkânını belli platformlarda sunuyor

Netflix interaktif içerik kontrolü imkânını şu an için belli platformlarda sunuyor. Akıllı televizyonlarda, Roku cihazlarında ve iOS işletim sistemli cihazlarda interaktif içerikler kontrol edilebiliyor. Apple TV ve web üzerinde şimdilik böyle bir imkân sunulmuş değil. Netflix şimdilik yeni interaktif içerikleri için bir yayın tarihi açıklamadı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER