Eğlence

Netflix ile Adam Sandler arasındaki iş birliği devam edecek

netflix adam sandler
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Netflix bir kez daha Adam Sandler ve prodüksiyon şirketi Happy Madison Productions ile olan sözleşmesini uzattı. Sandler, yayın servisi için dört film daha hazırlayacak.

Ayrıca Netflix, Sandler’ın komedi filmi Murder Mystery’nin 2019’daki en popüler film olduğunu ve bu filmin geçen yıl ABD, Kanada, Yeni Zelanda, Avustralya, Meksika, Kolombiya, Arjantin, Singapur ve Birleşik Arap Emirlikleri’nde, servisinin en çok izlenen içeriği olduğunu kaydetti.

Sandler Netflix ile 2014 yılında anlaşma yapmıştı. Bu anlaşmanın karşılığında yayın servisi için dört adet film hazırlayacak ve bunlarda başrol oynayacaktı. Anlaşma 2017’de dört yeni filmle yenilenmişti. O zamandan beri oyuncu aralarında The Ridiculous 6, The Do-Over, Sandy Wexler, The Week Of ve Murder Mystery‘nin olduğu filmlerde ve 100% Fresh adlı stand-up komedisinde rol aldı.

Buna ek olarak Sandler yakın zamanda A24’ün eleştirmenlerce beğenilen drama filmi Uncut Gems‘de de rol aldı. Sandler’ın geniş kapsamlı anlaşmasında yer almasa da, filmin destekçileri arasında Netflix de yer aldı. Ayrıca filmin uluslararası lansmanı da Netflix’te gerçekleştirildi. Film mayıs ayında ABD’deki Netflix kullanıcılarıyla buluşmuştu.

Netflix aboneleri Adam Sandler filmlerini seviyor

Netflix’in baş içerik yöneticisi Ted Sarandos, “Onu Sandman, Water Boy, Billy Madison, Happy Gilmore, Nick Spitz ya da sadece Adam olarak tanıyor olun, bir şey açık: üyelerimiz ona doyamıyor.” dedi. “Murder Mystery‘de gördüğümüz gibi hikayelerini ve mizahını seviyorlar. Bu yüzden Adam ve Happy Madison ekibi ile ortaklığımızı genişletmek ve dünya çapında daha fazla kahkaha atmaktan daha heyecanlı olamazdım.”

Netflix’in anlaşmayı uzatmasının nedeni açık: Netflix izleyicileri Sandler’ın espri anlayışını seviyorlar. Netflix’in belirttiğine göre, müşteriler 2015’te gösterime giren The Ridiculous 6 filminden bu yana Sandler’ın filmlerinde 2 milyar saati aşkın zaman harcadılar. Murder Mystery ise ilk dört haftasında 83 milyonu aşkın hanede izlendi. Karşılaştıracak olursak, Netflix’in büyük bütçeli, Oscar ödüllerini gözüne kestiren The Irishman, ilk ayında yarıdan daha az izleyici getirdi.

Haberler Netflix’in orijinal içeriğe olan yaklaşımının değişmeye başladığını da gösteriyor. Şirketin Bojack Horseman, The OA veya Tuca and Bertie gibi deneysel projelere olan ilgisi hızlı şekilde tükendi ve büyük bütçeli TV ve film stüdyosu olmanın acı gerçekleriyle yüzleşti. Yani, The Witcher veya Stranger Things gibi, yıllarca sürecek ve izleyici sayısını koruyacak yapımlar ve 6 Underground ya da Sandler’ın komedi filmleri gibi iler artacak. Yeni Netflix yapımları genellikle büyük ses getiren ve ilgi gören yapımlar oluyor ki, Sandler da bu tarz işler sunma konusunda epey başarılı görünüyor.

İLGİLİ HABERLER