Eğlence

Netflix içerik ortaklarına destek için kolları sıvadı

netflix samsung smart tv
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Küresel koronavirüs salgını nedeniyle dünya genelinde dizi ve film prodüksiyonlarının büyük kısmı askıya alınmış durumda. Bu da, hem televizyon kanalları hem de sürekli olarak yeni içeriklere ihtiyaç duyan çevrimiçi platformlar için bir sorun teşkil ediyor. Bu platformların en popüleri konumundaki Netflix, dizi ve film endüstrisinde çalışanları desteklemek amacıyla 100 milyon dolarlık özel bir fon oluşturdu.

Söz konusu fon ile hem oyuncular hem de set çalışanları maddi olarak desteklenecek. Paranın büyük kısmı, Netflix’in orijinal içeriklerinin yapım sürecinde görev alan ve yaşananlardan en sert şekilde etkilenen çalışanlara gidecek. Ancak bu fondan yaklaşık 15 milyon dolarlık bir kaynak da üçüncü taraflara ve benzer yardım çalışmalarına aktarılacak.

Netflix’in şirket içi projeleri için ödeyeceği miktar yapımdan yapıma değişecek. Şirket, geçtiğimiz hafta yapım süreci duran işler için iki haftalık ödemelerin gerçekleştirileceği sözünü daha önce vermişti.

Netflix oluşturduğu özel fonla kendi geleceğine yönelik bir yatırım yapmış oluyor. Şirketin popüler yapımları için bir tehlike olmasa da, daha küçük ölçekli orijinal prodüksiyonların haftalar boyunca durmanın maddi yükünü sırtlanması oldukça zor görünüyor. Netflix’in şimdi sağladığı destek, işler yeniden başladığında kullanıcıların karşısına yeni içeriklerin çıkarılması açısından önem taşıyor.

İLGİLİ HABERLER