Eğlence

Netflix 2018’de içerikler için 7 milyar dolar harcayacak

netflix avrupa birligi

netflix icerikSinema ve televizyon endüstrisini yeniden şekillendiren Netflix, bu hedefinden kolay kolay vazgeçmeyecek gibi görünüyor. Kütüphanesini orijinal dizi ve filmlerle genişletmeye devam eden şirket, sunduğu içeriklerle sadık hayran kitlesini genişletmeyi amaçlıyor. Netflix içerik üretimi ve lisanslamak için 2018’de 7 milyar dolar harcamayı planlayarak bu konuda büyük oynadığını gözler önüne seriyor.

7 milyar dolar çok büyük bir rakam olsa da, Netflix için çok da sıra dışı bir harcama gibi görünmüyor. Şirket 2016’da içerikler için 5 milyar dolar harcamıştı. 2017’de ise bu rakam 6 milyar dolara çıkmıştı. 7 milyar dolarlık bütçenin büyük kısmı, içerik lisanslama ücretlerine gidecek. Ancak şirketin orijinal içerik portföyünü genişletmek istediği de biliniyor.

Netflix orijinal içerik üretimi ve çevrim içi dizi ve film servisleri pazarında zirvede yer alıyor. Ancak şirketin pazardaki rakipleri de artacak gibi görünüyor. Amazon hem içerik kütüphanesini zenginleştiriyor hem de orijinal programlarının sayısını artırıyor. Apple’ın da önümüzdeki yıl orijinal içerik portföyünü genişletmek için büyük bir bütçe ayıracağı söyleniyor.

Apple’ın 2018’de orijinal içerik üretimi için 1 milyar dolar harcayacağına dair haberler, kısa süre önce gündeme gelmişti. Şirketin bu bütçeyle 10 adet orijinal içerik çıkarabileceği söyleniyor. İki eski Sony yöneticisini transfer eden Apple’ın içerikler için görüşmelere başladığı belirtiliyor.

Apple’ın orijinal içerik planları, tıpkı şirketin otomobil ve otonom teknoloji projeleri gibi, gizemini koruyor. Şirketin içeriklerini iTunes üzerinden yayınlaması muhtemel görünse de, bu içeriklerin iTunes’a özgü kalıp kalmayacağı bilinmiyor. Apple, orijinal içerik için 1 milyar dolar harcayacağı iddiası konusunda da bir açıklama yapmadı.

Netflix içerik üretimi konusunda hızlanarak Apple’a karşı avantajını artırabilir

Apple’ın orijinal içerik pazarında Netflix ve Amazon gibi rakiplere karşı nasıl bir baskı oluşturacağı şimdiden merak ediliyor. Pazara erken girmesi ve uluslararası yaygınlığı sayesinde avantajlı olan Netflix, içerik üretimi konusunda hızlanarak bu avantajını artırmayı amaçlıyor.

İLGİLİ HABERLER