Eğlence

Netflix HDR desteğinin kapsama alanını genişletiyor

Netflix türkiye
netflix hdr
Netflix HDR desteğinin kapsama alanına sessiz sedasız üç cihaz daha ekledi.

Netflix HDR desteğinin kapsama alanına sessiz sedasız üç cihaz daha ekledi. Huawei Mate 10 Pro, Huawei P20 Pro ve Sony Xperia XZ2 de şirketin HDR çözünürlük desteği sunduğu telefonların arasındaki yerini aldı.

Çevrimiçi video şirketi HDR desteğini bir süredir kalburüstü akıllı telefonların büyük kısmında sunuyor. iPhone X’un ve çok sayıda amiral gemisi Android cihazın dahil olduğu liste, yeni gözde telefonların da tanıtılmasıyla birlikte önümüzdeki dönemde biraz daha uzayacak gibi görünüyor.

Yüksek Dinamik Aralığı veya bilinen kısaltmasıyla HDR, etkileyici renk ve kontrast sunumuyla yavaş yavaş akıllı telefon pazarında bir standart hâlini alıyor. Sinemanın görsel deneyimini daha iyi yansıtan HDR; doygunluk oranı yüksek, derin siyahlar ve parlak beyazlar sunan ekranlar sayesinde de akıllı telefonlarda da destekleniyor.

Netflix HDR desteğinden yararlanabilmek adına Netflix’in sunduğu en pahalı abonelik paketine üye olmak gerekiyor. Söz konusu paketle kullanıcılar 4K Ultra HD içeriklere de erişebiliyor. Aynı anda dört farklı ekran üzerinde Netflix deneyiminin yaşanmasını mümkün kılan paketin fiyat etiketinde hâli hazırda 39,99 TL yazıyor.

İLGİLİ HABERLER