Eğlence

Bazı HBO dizilerini önümüzdeki dönemde Netflix’te izlemek mümkün olabilir

netflix türkiye

HBO’da bir yılı aşkın süredir devam eden iptaller ve işten çıkarmaların ardından, Warner Bros. Discovery CEO’su David Zaslav’ın hızlı gelir kaynaklarına olan bağlılığı her zamanki kadar güçlü görünüyor. Deadline’ın haberine göre, şirket bazı orijinal HBO içeriklerini Netflix‘e lisanslamayı planlıyor. Eğer bu anlaşma gerçekleşirse, Netflix HBO içeriklerinden bazılarının da yayıncısı olacak.

Deadline’ın kaynakları, HBO’nun eski yönetiminin buna karşı çıktığını, ancak bilançoyu düzeltmek için böyle bir hamlenin gerekli olduğunu belirtiyor. Anlaşmanın hiçbir zaman gerçekleşmemesinin de ihtimaller dahilinde olduğu ifade ediliyor.

Netflix’te ekranlara gelecek ilk HBO dizisinin 2021’in aralık ayında final yapan Insecure olacağı söyleniyor. Başka yapımların da listeye eklenebileceği belirtilirken, Warner Bros. Discovery içeriklerinin Max’te gösteriminin de süreceği ifade edildi.

Bir dizi veya filmin birden fazla platformda yayınlanması daha önce görülmemiş bir durum değil. Avatar: Suyun Yolu, yurt dışında hem Disney+’ta hem de Max’te izlenebiliyor. Warner Bros. daha önce de en popüler yapımlarından The Wire ve The Sopranos’u Amazon Prime Video’ya lisanslamıştı. Ancak çevrimiçi içerik platformlarının yaygınlaşmasıyla birlikte rakiplere içerik satışı da yavaşlamıştı.

Warner Bros. Discovery cephesinde işlerin değişeceğinin sinyalini daha önce CEO David Zaslav vermişti. Zaslav, daha fazla Max abonesi için şirketin bilançosunu feda etmeyeceklerini belirtmişti. Şirketin finans şefi Gunnar Wiedenfels ise “Tamamen ilkesel nedenlerle boşta bekleyen tonlarca içeriğimiz var” şeklinde konuşmuştu.

Netflix HBO içerikleriyle abonelerini sevindirecektir

Netflix HBO içeriklerini yayınladığı takdirde bunun Netflix aboneleri için sevindirici bir hamle olacağı rahatlıkla söylenebilir. Ancak HBO’nun ağır toplarının bu anlaşmaya feda etmeyeceğini tahmin etmek zor değil.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER