Teknoloji

Netflix hata ödül programını herkese açtı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

netflix hata ödül programıNetflix, hata ödül programını duyurdu. Herkese açık olan bu program dahilinde, platformda güvenlik açıkları ve hataları yakalayan ve bunları Netflix’e söyleyenlere karşılığında para ödülü verilecek.

Netflix, şimdiye kadarki en büyük ödemenin, kritik seviyedeki bir açığın belirlenmesi karşılığında verilen 15 bin dolar olduğunu söylüyor. Bulunan her bir açık, etkisine göre inceleniyor, buna göre de ödülün ne olması gerektiği belirleniyor. Aslında ödül programı Eylül 2016’dan beri aktif durumdaydı, ancak sadece belirli kullanıcıların erişimi için özel seviyede tutuluyordu.

Hata ödül programını herkese açmak ve küçük ödüller sunmak Samsung ve Microsoft gibi şirketlerin de izlediği bir yol niteliğini taşıyor. Böylelikle hatalar da maliyet açısından verimli biçimde tespit edilebiliyor. Eğer beyaz şapkalı korsanlar kritik açıkları tespit edebilirse, böylelikle teknoloji şirketi uzun vadede bu açıkların tespiti için çok daha az masraf etmiş olacaktır.

Ancak diğer şirketler, belki de ölçeklerine bağlı olarak, keşfedilen açıklara karşı verilen ödüller noktasında daha cömert davranıyor. Samsung, bir hata için 200 bin dolar ödeyeceğini açıklamıştı. Microsoft ise 250 bin dolar rakamını telafuz ediyordu. Netflix’in yaptığı en büyük ödeme ise 15 bin dolarda kaldı. Tabii ki, Netflix platformunda keşfedilen açıklar ve hatalar sadece şirketin veri ve sistemlerini etkiliyor. Programla yakından ilgili bir kaynağa göre, risk profilinin Samsung ve Microsoft’tan daha düşük olması da, ödül tutarında önemli bir etken niteliğini taşıyor.

İLGİLİ HABERLER