Eğlence

Netflix Games platformundaki oyun sayısını 50’ye çıkacak

netflix games ios oyun

Netflix abonelerinin belli iOS ve Android oyunlarını ücret ödemeden oynamasını mümkün kılan Netflix Games platformu 2021’in kasım ayında tüm dünyada faaliyete geçmişti. Hâlihazırda serviste 17 oyun bulunuyor. The Washington Post gazetesinin haberine göre, 2022 bitmeden bu sayının 50’ye çıkması planlanıyor.

Kullanıcıların bu platformdaki oyunları indirmek için ekstra bir ücret ödemesi gerekmiyor. Oyunlarda reklam gösterimi veya ekstra oyun içi eşya satın alımı gibi şeyler de söz konusu değil. Netflix’in oyun platformunun Google Stadia veya GeForce Now gibi bir bulut oyun platformu olmadığını belirtmekte de fayda var.

Netflix oyun platformunu büyütürken dikey entegrasyondan da yararlanacak gibi görünüyor. Şirket popüler kutu oyunu Exploding Kittens’ın hem çizgi dizisini hem de mobil oyununu hazırlıyor. Mobil oyunun mayıs ayında, dizinin ise 2023’te yayınlanması planlanıyor.

Netflix’in içerik katalogunda oyunlardan uyarlanan çok sayıda yapım bulunuyor. Bunlar arasında The Witcher, Arcane, The Cuphead Show, DOTA: Dragon’s Blood ve Castlevania başı çekiyor.

Netflix Games platformunda da Netflix’in dizilerinden uyarlanan oyunları bulmak mümkün. Stranger Things dizisinden hareketle hazırlanan Stranger Things: 1984 ve Stranger Things 3: The Game, oyun platformunun katalogunda mevcut. Bir taraftan oyun stüdyoları satın alan Netflix’in popüler içeriklerini temel alan daha fazla oyun çıkarması sürpriz olmayacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER