EğlenceTeknoloji

Netflix Games iOS kullanıcılarına App Store üzerinden oyun sunacak

netflix games ios

Netflix Games geçtiğimiz hafta Android’de kullanıcılara açılmıştı. Apple’ın kısıtılamaları nedeniyle Netflix’in oyun kütüphanesinin iOS’e nasıl taşınacağı sorusu da duyurunun hemen ardından gündeme gelmişti. Görünen o ki, Netflix Games iOS platformuna “zorlu” bir yol üzerinden gelecek.

Bloomberg’den Mark Gurman, “Power On” isimli bülteninde Netflix’in tüm oyunlarını iOS’te App Store üzerinden ayrı ayrı sunacağını gösteren kodu gördüğünü belirtti. Gurman, bu oyunların Netflix uygulaması üzerinden indirilemeyeceğinin ve oynanamayacağının da altını çizdi.

Netflix’in ana uygulamasından oyun katalogunu görmek yine mümkün olacak. Ancak bir oyunun üstüne dokunulduğunda ayrı bir uygulama açılacak. Netflix Games hâlihazırda Android üzerinde de bu şekilde işliyor. Ancak Android tarafında oyunları uygulamanın içine yerleştirme yolu da Netflix için açık.

iOS’te ise Netflix’in önünde oyunları ayrı ayrı sunmak dışında bir yol bulunmuyor. Apple sadece bulut üzerinden oynanabilse bile oyunların App Store’da ayrı şekilde görüntülenmesini ve bağımsız bir sayfalarının bulunmasını istiyor.

Apple’ın yaklaşımı nedeniyle Gurman tarafından verilen bilgiler kulağa pek şaşırtıcı gelmiyor. Yine de, Netflix Games deneyiminin iOS platformuna taşınması için Netflix’in bazı tavizler verdiği de anlaşılıyor. Gurman, Apple ve Netflix arasındaki çekişmenin de sürece yansıdığını sözlerine ekledi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER