EğlenceTeknoloji

Netflix Games iOS için resmi olarak kullanıma sunuluyor

netflix games ios oyun

Netflix, yeni oyun hizmetini geçen hafta Android cihaz kullanan tüm abonelerine sunmaya başlamıştı. Bu hizmet salı akşamı resmi olarak iOS için de sunuldu. Netflix Games hizmeti kullanıcılara reklamlar veya uygulama içi satın alımlar olmadan sınırlı sayıda mobil oyuna erişim sağlıyor.

Bloomberg muhabiri Mark Gurman’ın attığı bir tweet, başlangıçta sunulan beş oyununun zaten App Store’dan tek tek indirilebildiğini gösteriyor. Bunlar Stranger Things: 1984, Stranger Things 3: The Game, Shooting Hoops, Teeter (Up) ve Card Blast olarak sıralanıyor. Yeni duyurulan Hextech Mayhem: A League of Legends Story (Switch ve PC’de 10 dolara satılıyor mal olacak) Netflix aboneleri için ücretsiz olacak.

Özellikle Apple’ın diğer oyun platformları ve hizmetlerinin önüne geçen App Store politikaları nedeniyle, Netflix Games’in iOS’ta kullanıma sunulmasıyla ilgili bazı endişeler vardı. Politika, genellikle üçüncü taraf uygulamaların uygulamalar için vitrin görevi görmesini engeller.

@NetflixGeeked hesabından paylaşılan tweet’e göre, çarşamba gününden itibaren Netflix’in ana uygulamasını nasıl düzenlediğini ve Android’de olduğu gibi; kullanıcıların Play Store’dan indirecekleri oyunları seçebilecekleri hepsi bir arada bir oyun merkezi olarak hizmet edip etmediğini göreceğiz.

Microsoft xCloud, Nvidia Geforce Now, Google Stadia ve Facebook Gaming gibi diğer bulut oyun platformları, Apple’ın zorlu App Store kısıtlamaları nedeniyle iOS’ta yer bulmakta zorlanıyor. Bu platformların tümü, web uygulamaları olarak kullanıma sunularak Apple’ın politikalarının etrafından dolanmaya çalışıyor. Ancak bunun en iyi oyun deneyimini sağlamadığı belirtiliyor.

Gurman, Bloomberg‘de Netflix Games uygulamalarını bir hesap olmadan bireysel olarak başlatan oyunculardan Apple’ın uygulama içi sistemini kullanarak Netflix’e kaydolmalarının istendiğini belirtiyor. Biri kullanıcı bunu yaptığı takdirde, Apple ilk yıl için ödemelerinde yüzde 30’luk bir komisyon, ardından bundan sonraki her ödemede yüzde 15’lik bir komisyon alacak. Netflix hâlâ ana uygulamasında, Apple’ın ödeme sistemi üzerinden yeni müşteri kaydı almıyor. Ancak oyunlar için yapılan bu düzenleme Netflix Games’i iOS App Store platformuna almak için yeterli olmuş olabilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER