Eğlence

Netflix oyun platformunu büyütmeye devam ediyor

netflix games ios oyun

Netflix geçtiğimiz kasım ayının ilk günlerinde kullanıma sunduğu oyun platformu Netflix Games için yeni oyunlar duyurdu. Bu yeni oyunlar, 3 Şubat’ta Türkiye saatiyle 01:00 itibarıyla küresel ölçekte dağıtıma çıkacak. Netflix’in yeni oyunları arasında Riot Games’in imzasını taşıyan ve bir League of Legends hikayesi anlatan Hextech Mayhem de bulunuyor.

Hextech Mayhem’i Nintendo Switch, Steam, Epic Games Store gibi platformlarda belli bir ücret karşılığında satın almak mümkün. Normalde paralı olan bir oyunu iOS ve Android’de ücretsiz olarak sunmasının Netflix’in oyun platformuna verdiği önemi gösterdiği söylenebilir.

Netflix Games’e eklenen diğer oyun ise Kanada merkezli Hyper Hippo tarafından geliştirilen Dungeon Dwarves. Hyper Hippo, Club Penguin’in kurucularından biri olan Lance Priebe tarafından 2012’de kurulmuştu.

Hextech Mayhem

Yeni oyunların her ikisi de Netflix için yeni ortaklıklar anlamına geliyor. Netflix’ten yapılan açıklamada, Hextech Mayhem’in test pazarları olan Polonya, İspanya, İtalya ve Brezilya’da oyunculara sunulduğu ve artık tüm dünyada dağıtıma çıkacağı belirtildi. Geçtiğimiz kasım ayında yayınlanan ve görece yeni bir oyun olan Hextech Mayhem’in Netflix Games’e eklenen ilk “önemli” oyun olduğunu belirtmek gerekiyor.

Dungeon Dwarves

Diğer yeni oyun olan Dungeon Dwarves ise ilk defa Netflix Games’in aracılığıyla oyuncularla buluşuyor. Bunun Netflix için de bir ilk olduğunu hatırlatmakta fayda var.

Netflix Games’in yeni oyunlarına da servisin iOS ve Android uygulamaları üzerinden erişilecek. Android’de kullanıcılar oyunları farklı yerlerde bulabiliyor. Bunlar arasında oyunun ana sayfasındaki özel sıra da yer alıyor. iOS’te ise oyunlar sadece ana sayfadaki özel sırada bulunuyor. Oyunlar iOS ve Android’in uygulama mağazaları üzerinden indiriliyor. Ancak sadece Netflix kullanıcıları tarafından oynanabiliyor. Oyunları yükledikten sonra başlatmak için Netflix hesabıyla giriş yapmak gerekiyor.

Netflix Games platformuyla ilgili detaylar henüz paylaşılmış değil. Şirket sadece oyunların günlük ve aylık kullanıcı sayılarının istikrarlı şekilde arttığını belirtmekle yetindi. İlk dönemde çıkarılan oyunların temel amacının platformu şekillendirmek olduğunu belirten Netflix’in operasyon ve ürün şefi Greg Peters, bu oyunlardan gelecek geri bildirimler doğrultusunda Netflix Games’e şekil vermeyi sürdüreceklerini sözlerine ekledi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER