Eğlence

Game of Thrones’un beyin takımının yeni adresi Netflix

Game of Thrones'un beyin takımının yeni adresi Netflix

Game of Thrones‘un yaratıcıları David Benioff ve DB Weiss; Netflix ile hem dizi hem de film projelerini kapsayan, uzun süreli bir anlaşmaya imza attı. The Hollywood Reporter‘ın haberine göre, söz konusu anlaşma yaklaşık 200 milyon dolar değerinde. Game of Thrones gibi efsanevi bir diziye imza atan ikili, Netflix ile anlaşarak HBO’yla yollarını ayırmış oldu.

Benioff ve Weiss HBO’yla yollarını ayırsalar da, Netflix dışındaki projelerinden birini sürdürecek. İkili, Disney ile yeni Star Wars filmlerinin hazırlanması için anlaşmaya varmıştı.

Netflix’in içerik şefi Ted Sarandos, yeni transferlerini şu sözlerle değerlendirdi: “Usta hikaye anlatıcıları David Benioff ve DB Weiss’ın Netflix’e katılmasından dolayı çok mutluyuz. Kreatif bir güç olan ikili, epik hikaye anlatımlarıyla dünyanın dört bir yanında kitleleri etkilemeyi başarmıştı. Hayal güçlerinin izleyicilerimize sunacaklarını görmek için sabırsızlanıyoruz.”

Benioff ve Weiss da yayınladıkları ortak açıklamada, HBO’ya teşekkür etti. İkili, şu ifadeleri kullandı: “HBO ile on yıldan uzun süren güzel bir mesaimiz oldu. Orada evimizde hissetmemizi sağlayan herkese teşekkür ederiz. Son birkaç ayda Netflix’ten Cindy Holland, Peter Friedlander, Ted Sarandos ve Scott Stuber ile çokça zaman geçirdik. Bu süreçte 80’li yıllara ait filmlerden aynı sahneleri hatırladığımızı, aynı kitapları sevdiğimizi fark ettik ve aynı hikayeyi anlatma ihtimalleri bizi heyecanlandırdı. Netflix, müthiş ve emsalsiz bir şey inşa etti. Bizi kendilerine katılmaya davet ettikleri için onur duyuyoruz.”

Benioff ve Weiss, Game of Thrones’un çekimi planlanan yan hikayelerinde künyede yapımcı olarak görünecek. Ancak ikilinin yapım sürecine somut anlamda bir katkısı olmayacak.

Netflix Game of Thrones ekibi için Amazon ve Disney ile kapıştı

Netflix için Game of Thrones ekibinin beyni olarak tanımlanabilecek Benioff ve Weiss’ı transfer etmek pek kolay olmadı. Daha önce HBO’nun bir diğer popüler dizisi Westworld’ün yaratıcıları Jonathan Nolan ve Lisa Joy ile 150 milyon dolar karşılığında anlaşan Amazon’un, Benioff ve Weiss için de şanslı göründüğü söyleniyordu. İkiliyle Star Wars filmleri için anlaşan Disney’in de Disney+ için bir anlaşma peşinde olduğu iddia ediliyordu. Ancak bu savaşın galibi, kesenin ağzını açmaktan çekinmeyen Netflix oldu. Netflix daha önce de Ryan Murphy ve Shonda Rhimes gibi önemli yapımcılarla büyük anlaşmalar yapmıştı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER