Eğlence

Netflix Formula 1 yayın haklarının peşinde

f1 italya gp 2021 netflix formula 1

Netflix Formula 1’in mevcut popülaritesine ulaşmasına Drive to Survive belgeseliyle büyük katkı sağlamıştı. Şirket, Formula 1 ile olan bağını daha da kuvvetlendirmek istiyor gibi görünüyor. The Wall Street Journal’ın haberine göre, çevrimiçi içerik platformu Formula 1’in ABD’deki yayın haklarını almaya çalıştı ancak ESPN ile girdiği yarışı kaybetti.

Netflix ve benzeri platformların canlı spor etkinliklerinin yayın haklarını alması daha önce görülmemiş bir durum değil. Amazon Prime Video, çeşitli ülkelerde futbol, tenis ve Amerikan futbolu müsabakalarını canlı olarak yayınlıyor. Apple TV+ ise ABD’de ulusal beyzbol (MLB) ve futbol (MLS) liglerinin yayın haklarını almıştı.

Netflix’in içerik katalogunda henüz canlı spor etkinlikleri yok. Ancak bunun için en uygun seçeneklerden birinin Formula 1 olduğu rahatlıkla söylenebilir. Drive to Survive belgeseli Netflix’in en çok izlenen içerikleri arasında yer alıyor. Şimdiye kadar dört sezonu izleyicilerle buluşan yapım, beşinci ve altıncı sezonlar için de onay almış durumda.

Netflix Formula 1 dışındaki spor etkinlikleriyle de ilgileniyor

Netflix Formula 1 dışında başka spor organizasyonlarının da yayın haklarıyla ilgileniyor. The Wall Street Journal’ın haberinde şirketin ATP ve WTA tarafından düzenlenen tenis turnuvalarının İngiltere ve Fransa’daki yayın haklarının da peşinde olduğu belirtildi. Netflix, 220 milyonu aşkın abone sayısının hem popüler sporlar hem de ana akımın dışında kalan sporlar için bir fırsat olduğuna inanıyor. Önümüzdeki dönemde şirketten bu yönde daha net adımların gelmesi şaşırtıcı olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER