Eğlence

Netflix tematik yemek ve deneyimlerin de sunulacağı mağazalar açmayı planlıyor

netflix reklamlı

DVD kiralama hizmetini sonlandıran Netflix, fiziksel dünyayla bağlarını daha farklı bir şekilde sürdürecek gibi görünüyor. Bloomberg’in haberine göre, şirket “Netflix House” adında perakende satış noktaları açmayı planlıyor. Bu mağazalarda sadece ürün satışı olmayacağı, aynı zamanda o anda platformda popüler olan içeriklerden hareketle tematik yiyecek ve deneyimlerin sunulacağı da haberde paylaşılan bilgiler arasında yer alıyor.

Bu mağazaların nerede açılacağı konusunda şimdilik pek fazla şey bilinmiyor. Ancak ilk perakende satış noktalarının 2025’te ABD’de açılması öngörülüyor.

Şirketin tüketici ürünlerinden sorumlu başkan yardımcısı Josh Simon, konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “Hayranlarımızın kendilerini filmlerimizin ve TV şovlarımızın dünyasına kaptırmayı ne kadar sevdiklerini gördük ve bunu bir sonraki seviyeye nasıl taşıyacağımız hakkında çok düşündük.”

Netflix’in hâlihazırda bir çevrimiçi mağazası mevcut

Şirketin hâlihazırda Stranger Things tişörtlerinden kırmızı zarf şeklinde uyku tulumlarına kadar pek çok şeyi sattığı bir çevrimiçi mağazası mevcut. Buna ek olarak, şirket geçmişte içerikleri için geçici süreliğine fiziksel mağazalar da açmıştı. Squid Game ve Stranger Things gibi popüler yapımları merkeze alan etkinlikler de daha önce kullanıcılarla buluşmuştu. Netflix House, bu fiziksel deneyimleri kalıcı hâle getirecek.

Şirketin gelir kaynaklarını artırmaya çalıştığına dair haberler bir süre önce gündeme gelmişti. Bu amaç doğrultusunda abonelik ücretlerine zam yapmak dışında başka yöntemlerin de gündemde olduğu anlaşılıyor.

İLGİLİ HABERLER