Eğlence

Netflix’in yeni aracıyla hesaba bağlı cihazların erişimi uzaktan kesilebiliyor

netflix

Netflix Erişim ve Cihazlar Yönetimi adını taşıyan yeni aracını duyurdu. Bu araç kullanıcıların hesaplarına giriş yapılan cihazları görmesini sağlıyor. Şirket tarafından paylaşılan ekran görüntüsüne bakıldığında kullanıcıların hesaba bağlı cihazları, o cihazda hangi profilin bir şeyleri izlediğini ve nerede izlediğini görmek mümkün olacak. Bir kişiyi hesaptan çıkarmak için cihazının yanındaki “Çıkış yap” yazısına tıklatmak veya dokunmak yeterli olacak.

Şirketin blogunda paylaşılan yazıda, bu aracın tatile giderken hesaba eklenen bir cihazı çıkarmak veya bir profilin hesaba erişimini kesmek için kullanılacağını belirtti. Bunun Netflix’in şifrelerini aynı evde yaşamadığı aile üyeleri ve arkadaşlarıyla paylaşan kişilerden ekstra ücret almaya başlamasıyla birlikte biraz daha anlamlı hâle geleceği söyleniyor.

Şirketin şifre paylaşımını engelleme konusundaki kapsamlı planı şu an için bilinmiyor. Ancak bu doğrultuda farklı fikirlerin test edildiği biliniyor. Şifre paylaşımını engelleme konusundaki girişimlerin ne zaman başlayacağı konusunda da bir bilgi verilmiş değil.

Netflix hesap paylaşımını “parasallaştırmak” için hazırlıklarını sürdürüyor

Şirketin en son finans raporlarında hesap paylaşımını “parasallaştırma” konusundaki çalışmaların 2023’ün ilk zamanlarında başlayacağı belirtilmişti. Bu noktada, bir hesaptan atılacak olan bir profilin başka bir hesaba transferinin de mümkün olduğunu hatırlatmakta fayda var.

Netflix Erişim ve Cihazlar Yönetimi aracına iOS, Android ve web üzerinde erişmek mümkün olacak. Bu araç hesap ayarları bölümünün altında kullanıcıları karşılayacak.

İLGİLİ HABERLER