EğlenceManşetler

Netflix haftalık güncellenecek En İyi 10 sitesini açtı

netflix en iyi 10

Netflix, geçen ay en iyi yapımlarını sıralama şeklini değiştirmeye başlayacağını açıkladıktan sonra, salı günü bu ölçümleri her hafta paylaşacağı yeni bir web sitesi açtı.

Ekim ayındaki kazanç toplantısı sırasında şirket, uzun süredir kullanılan iki dakikalık görüntüleme süresi ölçüm tekniği yerine, yapımları toplam görüntülenen saat sayısına göre sıralamaya geçeceğini söylemişti. Yeni açılan ve haftalık güncellemeler alacak Netflix En İyi 10 sitesi, her salı şu kategorilerdeki en iyi film ve dizilerinin listeleriyle güncellenecek: Filmler (İngilizce), Filmler (İngilizce Olmayan), TV (İngilizce) ve TV (İngilizce Olmayan). Her liste, en üst sıradaki her dizinin veya filmin izlendiği saat sayısını gösterecek.

Her liste, salı günü yayınlanmadan önceki haftanın pazartesi ile pazar günleri arasındaki dönemde Netflix içeriğinin başarısını yansıtacak. Şirkete göre, listeler dizi sezonlarını ayrı başlıklar olarak sayacak, ancak örneğin tek bir bölümdeki bir sahneyi art arda izlerseniz, bir sezonda tekrarlanan izlemeleri o sezonun genel izlenme saatlerine göre sayacak.

Netflix uygulamasındaki tüm içerikler, hem orijinal hem de lisanslı yapımları ve filmleri dahil olmak üzere, bu listelerde görünmeye uygun. Ayrıca şirket, yukarıda belirtilen dört kategori için tüm zamanların en popüler dizilerini ve filmlerini açıklayacak. Ancak bir uyarı olarak şirket, rakamlarının dünya çapında İnternet bağlantısındaki herhangi bir dalgalanmayı hesaba katmak için 10 bine yuvarlandığını söyledi. Sıralamalar hizmet içindeki ilk 28 gününe göre sıralanıyor.

Şirketin bu yıl Code 2021 etkinliğinde paylaştığı slaytlarda gösterdiği gibi, veriler hangi yapımların en üst sıralarda yer aldığını değiştirecek olsa da, Netflix geçen ay hissedarlarına yazdığı bir mektupta izlenen saatlerle ölçülen katılım oranının yapımların genel başarısı ve üye memnuniyeti için biraz daha iyi bir gösterge olduğuna inandığını dile getirdi. Şirket, hareketin verileri görüntüleme konusunda daha fazla şeffaflık sağlamaya yönelik girişimin parçası olduğunu da söyledi.

Öte yandan Netflix, geçen ay yaptığı açıklamada, yeni ölçümün Netflix’i diğer görüntüleme ölçümleriyle daha uyumlu hale getireceğini ve yeniden izlemeye daha fazla bakacağını dile getirmişti.

İLGİLİ HABERLER