Eğlence

Netflix dizi ve filmler öncesinde kendi yapımlarının fragmanlarını göstermeyi test ediyor

netflix avrupa birligi

netflix diziNetflix abonelerine sevebilecekleri içerikler sunmak için sonu gelmeyecek bir çalışma yürütüyor. Şirket bu çalışmaları esnasında farklı yöntemler denemekten de geri durmuyor. Netflix dizi ve filmler öncesinde kendi yapımlarının fragmanını göstermeyi test ediyor. İzleyicilerin merak duygusunu canlı tutmak adına yapılan bu hamlenin esin kaynağının sinemalarda filmler öncesinde gösterilen fragmanlar olduğunu anlamak pek zor değil.

Cord Cutters News sitesinde yer alan habere göre, Netflix’in “ön izleme” niteliğini taşıyan fragmanlarının uzunluğu 30 saniyeyi geçmiyor. Kullanıcılar diledikleri takdirde bu fragmanları hızlı biçimde geçebiliyor.

Netflix, pek çok potansiyel yeni özellik gibi fragman gösterimini de küçük bir kullanıcı grubuyla test ediyor. Bu özelliğin tüm kullanıcılara açılmasının şu an için kesin olmadığını da belirtmek gerekiyor. Yine de, söz konusu çalışma Netflix’in kendi programlarını biraz daha ön plana çıkarmak adına ne gibi yöntemleri değerlendirdiğini göstermek adına önem taşıyor.

Netflix dizi ve film öncesi fragman gösterimini daha önce de denemişti

Popüler çevrim içi video servisi, benzer bir şeyi bundan iki yıl önce de denemişti. Fragmanlar çoğunluğu reklamlardan kaçan Netflix kullanıcıları tarafından, reklam olmamalarına rağmen, beğenilmemişti. Yeniden ortaya çıkan özelliği test edenler fragmanların bazı uygulamalarda görüldüğünü ve kullanıcıların izleme alışkanlıklarına uygun biçimde seçildiğini belirtti.

Netflix’ten yapılan açıklamada ise hâli hazırda gösterimde olan ya da yakında gösterime girecek içeriklerin video yoluyla tavsiyesinin test edildiği belirtildi.

İLGİLİ HABERLER