Eğlence

Netflix Designated Survivor dizisinin bir bölümünü Türkiye’de yayından kaldırdı

designated survivor netflix

Netflix’te yayınlanan dizilerden biri olan ve başrolünde 24 dizisinden tanıdığımız Kiefer Sutherland’in oynadığı Designated Survivor dizisinin ikinci sezon bölümlerinden bir tanesinin konusu Türkiye ile yakından ilgiliydi. Netflix, RTÜK’ten gelen talep doğrultusunda bu bölümü Türkiye’de yayından kaldırdı.

Türkiye’de yayından kaldırılan ikinci sezonun yedinci bölümünde Türkiye Cumhurbaşkanı rolünde ABD’de yaşayan Türk asıllı oyuncu Troy Caylak yer almıştı. Kiefer Sutherland ise dizide ABD Başkanı Tom Kirkman karakterini canlandırıyordu.

Netflix, konuyla ilgili açıklamasında, Türkiye’deki idari kuruluştan gelen talep doğrultusunda böyle bir adımın atıldığını kaydetti. “Türk düzenleyiciden gelen bir talebin ardından, yerel yasalara uymak için Designated Survivor‘un sadece bir bölümünü yalnızca Netflix’ten kaldırdık.”

Söz konusu bölüm Türkiye dışındaki diğer ülkelerde gösterilmeye devam ediliyor. Designated Survivor dizisinin ilk iki sezonu Amerikan ABC televizyonu tarafından hazırlanmış ve bu kanalda gösterilmişti. Netflix ise bu dizinin yayın haklarını alarak uluslararası pazara açmıştı. ABC diziyi bitirdikten sonra Netflix, orijinal yapım olarak üçüncü sezon bölümlerini de çekmişti. Ancak sonrasında dizinin devam etmeyeceği açıklanmıştı.

Netflix geçtiğimiz şubat ayında da çeşitli ülkelerden gelen taleplere uymak için servisten kaldırdığı içeriklerle ilgili bir açıklama yapmıştı. Örneğin, Suudi Arabistan’da Patriot Act With Hasan Minhaj adlı yapımın ilk bölümü kaldırılmıştı. Singapur’da ise hem The Last Temptation Of Christ hem de The Last Hangover yayından çekilmişti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER