Eğlence

Netflix Dark dizisinin ikinci sezonunun duyurusunu yaptı

dark 2. sezon

Netflix, ilk Alman orijinal dizisi Dark’ın ikinci sezonunun yayınlanacağını duyurdu. Baran bo Odar ve Jantje Friese tarafından hayata geçirilen dizi, Almanya başta olmak üzere ABD, Brezilya, İtalya, İspanya, Fransa ve Türkiye dahil tüm dünyada büyük yankı uyandırmıştı. Doğaüstü olaylar yaşayan bir ailenin hikayesini anlatan Alman yapımı Dark, dünya çapında İngilizce dışında bir dilde hazırlanmış en çok izlenen dizilerden oldu.

Her biri bir saat uzunluğunda, toplam 10 bölümlük birinci sezonunda Dark, korku ve gizem dolu bir senaryoyla yola çıktı. Merkezinde ise iki küçük çocuğun garip bir şekilde ortadan kaybolması hikayesi bulunuyor. Çocukların kaybolması, dört aile arasındaki karmaşık ilişkileri ve yaşanan çifte hayatları ortaya çıkarıyor. Geçmişi gizemlerle dolu küçük bir Alman kasabası, Winden’da geçmesinden dolayı, doğal olarak bu dizi, Netflix’in diğer bir iddialı yapımı olan Stranger Things ile sık sık karşılaştırıldı.

In its first, 10-episode season, Dark started out as a blend of horror and mystery that centered on the disappearance of a pair of children against the backdrop of some very weird phenomena. Naturally, that earned it some unfair comparisons to Stranger Things, as the small German town reckoned with the secrets of its past.

Konuyla ilgili olarak yayınlanan basın bülteninde görüşlerine yer verilen, Netflix Uluslararası Orijinaller Başkan Yardımcısı Kelly Luegenbiehl, Dark’ı ilk duyduklarında çok heyecanlandıklarını, ne Almanya’da ne de dünyanın başka bir yerinde benzer bir yapım olmadığını belirtti. Yönetici, Dark’ın yayınlandığı günden bu yana kendi ülkesinin sınırlarını aşarak dünyanın dört bir yanından izleyicilerin beğenisini kazandığına dikkat çekerken, tüm dünyadaki Netflix abonelerinin gizemli Winden kasabasının ardındaki sırları ve hikayenin iç yüzünü merak ettiğini dile getirdi.

Dizinin yaratıcıları Baran bo Odar and Jantje Friese de, Dark’ın gördüğü ilgiden ve hikayemizin küresel çapta yakaladığı başarıdan dolayı son derece heyecanlı ve mutlu olduklarını, kahramanların sırlarla dolu dünyasında kaybolan izleyicilerin, hikayenin sunduğu bulmacaları çözmekten de keyif aldığını söylediler. İkiliye göre, Dark’ın ikinci sezonunda hayranları pek çok sürpriz bekliyor.

Yapımcı Quirin Berg ise, “Jantje Friese, Baran Bo Odar, yetenekli oyuncularımız ve usta ekibimiz Dark’ı bu kadar benzersiz ve etkileyici bir dizi haline getirmek için çok emek harcadı. Bize duydukları güven ve mükemmel iş birliğinden dolayı başta Netflix olmak üzere, yolculuğumuzda bize destek olan herkese teşekkür ederiz. Dark’ın dünya çapında gördüğü ilgiden dolayı son derece mutluyuz. Netflix’in dizinin ikinci sezonu için aldığı hızlı karar bizi çok heyecanlandırdı. Hikayenin devamı için sabırsızlanıyoruz.” şeklinde konuştu.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER