Eğlence

Netflix çocuklar için TikTok tarzı özelliği test ediyor

netflix

Netflix iOS uygulamasında çocuklar için hazırlanmış yeni bir özelliği test ediyor. Bu yeni akışta, platformun çocuk içeriklerine ait kısa klipler gösteriliyor. Bloomberg’in haberine göre, bu yeni özellik “Kids Clips” (Çocuk Klipleri) adını taşıyor.

Netflix’in yeni özelliği TikTok ve Instagram Reels’e benzer bir arayüze sahip. Rakip servislerde içerikler portre modunda sunulurken, Netflix’in Kids Clips videoları yatay formatta gösteriliyor.

Şirket daha önce de komedi içeriklerinin tanıtımı için “Fast Laughs” (Hızlı Kahkahalar) adını taşıyan bir özelliği kullanmıştı. Kids Clips de benzer bir hedefle geliştirilmişe benziyor. Ancak burada komedi içeriklerinin yerini çocuk içerikleri alıyor. Bloomberg’in paylaştığı ekran görüntüleri, kullanıcıların burada kısa bir kesitini izledikleri içeriği tek bir dokunuşla izleme listesine ekleyebileceğini gösteriyor.

Netflix’in son finans raporunda TikTok şirketin en önemli rakipleri arasında sayılmıştı. Bu da şirketin kısa süreli içeriklerle kendisini TikTok’a karşı korumaya çalıştığını gösteriyor.

Kids Clips’te kullanıcıların bir oturuşta izleyebileceği kısa video sayısının 10 ila 20 arasında sınırlandırıldığı belirtildi. Özelliğin hedef kitlesinde çocuklar bulunduğu için Netflix’in böyle bir sınır koyması da mantıklı görünüyor.

Netflix, Kids Clips özelliğini bu hafta içinde ABD, Kanada, Avustralya, İrlanda ve İspanyolca konuşulan Latin Amerika ülkelerinde kullanıcılara sunuyor. Özelliğin Android’e ne zaman geleceği belirsizliğini koruyor.

İLGİLİ HABERLER