Eğlence

Netflix çocuk içeriklerini oyunlaştırma planını rafa kaldırdı

netflix cocukNetflix çocuk içeriklerine oyun boyutu ekleme konusunda bir süredir yürüttüğü çalışma ve testleri durdurma kararı aldı. Şirketten yapılan açıklamada, konuya ilişkin planda ileri safhalara geçilmeyeceği belirtildi.

Yapılan testlerde belli programları izleyen çocuklara, “yama” adını taşıyan ödüller veriliyordu. Netflix bu özellikle çocukları kendisine ait belli orijinal içerikleri teşvik etmeyi amaçlamıştı.

Netflix tarafından The Verge sitesine gönderilen açıklamada, yamalar için yapılan testlerin tamamlandığı ve özelliğin çocuklara sunulmayacağı belirtildi. Şirket açıklamasında kullanıcıları için neyin yararlı olup olmadığına karar vermek için çok sayıda test gerçekleştirdiğini hatırlatmayı da ihmal etmedi.

Netflix’in belli bir kullanıcı grubuyla gerçekleştirdiği testlerde yama kazandıran içerikler kırmızı bir kilitle sembolize edilmişti. Şirket test programına Trol Avcıları, Talihsiz Serüvenler Dizisi, Ev ve Sihirli Okul Otobüsü Yeniden Yollarda gibi içerikleri eklemişti.

Netflix çocuk içerikleri için yaptığı testlerde kullanıcılarından kafa karışıklığını yansıtan geri bildirimler almıştı. Kazanılan yamaların herhangi bir şey için kullanılamaması, özelliğin tam anlamıyla olgunlaşmadığını düşündürmüştü. Bu durum henüz testlerin devam etmesiyle açıklanabilecek cinsten olsa da; “çocukları televizyon bağımlısı yapma” suçlaması, Netflix’in gözünü korkutmuşa benziyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER