Eğlence

Netflix CEO’sundan rakip servisler hakkında ilginç açıklama

Netflix türkiye

Netflix‘in kurucusu ve CEO’su Reed Hastings, yakın zaman içinde karşılarına çıkan veya çıkacak olan yeni rakiplerden pek şikayetçi değil gibi görünüyor. Hastings, Disney+ faaliyete geçtiğinde platforma abone olmayı da düşünüyor. Bunlar Netflix CEO’sunun hafta içinde The New York Times tarafından düzenlenen Dealbook konferansında öne çıkan satır başlarından sadece bazıları.

Pek çok konuya değinen Hastings, Apple ve Disney gibi güçlü rakiplerin gelişine rağmen, Netflix’in yerini koruyacağına inandığını belirtti. Müşterilerin sadece tek bir servise abone olmasını beklemenin yanlış olacağını söyleyen CEO, önümüzdeki dönemde insanların serviste geçirdiği sürenin daha değerli bir veri olacağını dile getirdi.

Yine de, Hastings Netflix’in zengin rakiplerine karşı sadece mevcut şöhretiyle mücadele edemeyeceğinin farkında görünüyor. Kesenin ağzını biraz daha açmaya hazırlandıklarını söyleyen CEO, daha fazla gelir için reklam gösterimine kapalı olduklarını hatırlattı. Reklamlar konusundaki mevcut yaklaşımlarından memnun olduklarını söyleyen Hastings, rekabeti böyle sürdüreceklerini dile getirdi.

Netflix CEO’su: Bizim işimiz sinema zincirlerini memnun etmek değil

Çevrimiçi platformlarla ilgili bir diğer güncel tartışma konusu, bu platformlar için hazırlanan filmlerin sinemalarda gösterimi. Netflix’in rakiplerinden Amazon, yapımcısı olduğu filmleri sinemalarda vizyona sokmaktan çekinmiyor. Netflix ise bu konuda pek istekli görünmüyor.

Netflix’in en büyük sinema filmlerini yapmadığını belirten Hastings, önümüzdeki dönem için dikkat çekici bazı projelerin olabileceği konusunda ipucu verdi. Netflix olarak önceliklerinin sinema zincirlerini memnun etmek olmadığını dile getiren Hastings, kendilerinin üyelerini memnun etmek için çalıştığını belirtti.

İLGİLİ HABERLER