EğlenceTeknoloji

Netflix CEO’sundan Apple Vision Pro açıklaması

netflix apple vision pro

Apple’ın ilk karma gerçeklik başlığı Vision Pro için ön sipariş süreci 10 gün önce başlamıştı. Analist Ming-Chi Kuo, şirketin ilk etapta 160 ila 180 bin başlık sattığını belirtmişti. Ancak Apple’ın ilk karma gerçeklik başlığını satın alanlar, başlık ile Netflix izleyemeyecek.

Stratechery sitesine konuşan şirketin eş CEO’su Greg Peters, popüler içerik platformunun neden Vision Pro uygulaması hazırlamadığı konusunda bilgi verdi. Peters’a göre, şu an için böyle bir uygulama hazırlamak gereksiz. Peters henüz Vision Pro sahibi abone sayısının yetersiz olduğunu dile getirdi.

Bu şirketin asla Apple Vision Pro uygulaması hazırlamayacağı anlamına gelmiyor. Peters buna karşı olmadıklarını, ancak sürecin nasıl şekilleneceğini görmeyi planladıklarını belirtti.

Netflix Apple Vision Pro’nun tek eksiği değil

Netflix’in Apple Vision Pro için uygulama hazırlamayan tek platform olmadığını hatırlatmak gerekiyor. YouTube ve Spotify da şu an için Apple Vision Pro uygulaması hazırlamayan platformlar arasında yer alıyor.

Apple’ın kendi çevrimiçi içerik platformu Apple TV+ ise Vision Pro’da sanal ekranın ötesine geçen bir deneyim sunuyor. “Apple Immersive Video” adını taşıyan yeni bir format geliştiren şirket, uzamsal ses ile desteklenen 8K çözünürlüklü 180 derece 3D görüntü deneyimi yaşatacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER