Eğlence

Netflix Cat Burglar ile interaktif içerikleri ve oyunları buluşturuyor

netflix cat burglar

Netflix, Cat Burglar (Hırsız Kedi) adını taşıyan çizgi filmle interaktif seçeneklerine bir yenisini daha ekledi. Cat Burglar’da oyuncular doğru seçimlerle hikayeninin ilerlemesini sağlayacak. Bir tür bilgi yarışması oyunu niteliğini de taşıyan Cat Burglar sayesinde Netflix’in “oyun platformu” algısının da kuvvetlenmesi amaçlanıyor.

The Verge sitesine konuşan Netflix’in komedi ve interaktif içeriklerden sorumlu yöneticisi Andy Weil, şu ifadeleri kullandı: “Bunu sadece Netflix’te yapabilirsiniz. Başka bir platformda yapamazsınız. Çünkü biz bir teknoloji şirketiyiz ve bizim DNA’mızda bu var. İçerikle etkileşimi her türde ve her şeyde deniyoruz.”

Cat Burglar’ın altında Black Mirror: Bandersnatch’in de yaratıcıları olan Charlie Brooker ve Annabel Jones’un imzası bulunuyor. Geçtiğimiz salı günü itibarıyla yayınlanan çizgi film, akıllara Looney Tunes’un nostaljik çizgi filmlerini getiriyor. Müze hırsızı bir kedi olan Rowdy ve Peanut isimli bekçi köpeğinin maceralarının anlatıldığı çizgi filmin hedef kitlesinde yetişkinler bulunuyor.

Çizgi filmin altı ana finali mevcut. Netflix, kullanıcıları bu finallerin her birini görmeleri yönünde teşvik ediyor. Tüm hikaye 15 dakika sürdüğü için bunun kolay yapılabileceği söylenebilir. Netflix’in yeni interaktif deneyimi altı dili destekliyor.

Netflix birkaç yıldır interaktif içeriklere yer veriyor. Şirketin oyun platformu ise geçtiğimiz aylarda faaliyete geçmişti. Netflix Cat Burglar ile interaktif içerik ve oyun deneyimini bir araya getiriyor ve oyunlara nasıl bir yaklaşım getirebileceğini gösteriyor. Şirket, önümüzdeki dönemde benzer içeriklerin sayısını artırmayı planlıyor.

İLGİLİ HABERLER