Eğlence

Netflix canlı yayınlara ağırlık verme fikrini değerlendiriyor

netflix şifre paylaşımı

Netflix canlı yayınlar alanına doğru açılım yapabilir. Deadline’dan gelen bir habere göre, dijital yayın platformu şu anda stand-up programları ve diğer canlı içerikler için bir canlı yayın seçeneği üzerinde çalışıyor.

Deadline tarafından belirtildiği gibi, Netflix üzerinde canlı yayın desteği, yakın zamanda ABD’de bu platform üzerinde yayımlanan emlak realite şovu Selling Sunset tarafından düzenlenen canlı toplantıları yayınlama ve yarışma bölümleri için canlı oylama yapma benzeri işleri beraberinde getirebilir.

Netflix, bu özelliği canlı komedi programlarını yayınlamak için de kullanabilir. Bu yıl Netflix, Netflix Is a Joke Fest adlı ilk canlı ve yüz yüze komedi festivalini düzenledi. Los Angeles merkezli etkinlik birkaç gün sürdü. Bu etkinliğe Ali Wong, Bill Burr, Jerry Seinfeld, John Mulaney ve daha fazlası dahil olmak üzere 130’dan fazla popüler komedyen katıldı. Netflix, etkinlikte kaydettiği programlardan bazılarını bu ayın sonlarında ve haziranda yayınlamaya başlayacak, ancak canlı bir seçenek, kullanıcılara evlerinde şovları gerçekleştiği anda izleme imkanı verebilir. Tabii ki, bunun için Netflix’in gelecek yıl yeniden bu festivali düzenlemesi gerekiyor.

Netflix’in en büyük rakiplerinden biri olan ve gelecek ay Türkiye’de faaliyete geçecek olan Disney Plus, şimdiden canlı yayınlara girdi. Geçtiğimiz şubat ayında, hizmet için bir ilk olarak Oscar ödül törenini canlı yayınladı. Aynı zamanda, bu yıl platformda ünlü dans yarışması Dancing With the Stars‘ın evi de canlı olarak gösterilecek.

Netflix’in en son kazanç raporunda, akış hizmetinin on yıldan uzun bir süreden bu yana ilk kez abone kaybettiği bildirildi. Disney Plus ise 2022’nin ilk çeyreğinde 7,9 milyon yeni kullanıcı kazanmayı başardı. Gelir ve abonelerdeki düşüşü önlemeye yardımcı olmak için Netflix, reklam destekli daha ucuz bir akış seçeneği eklemenin yanı sıra, şifre paylaşımını engelleme düşüncesini de belli etti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER